Vershbow avertizează cu privire la încercări de a aduce Transnistria "mai aproape de Rusia"

Adjunctul secretarului general al NATO Alexander Vershbow a avertizat sâmbătă cu privire la încercări de susţinere a rebelilor proruşi în Republica Moldova, în contextul în care Kievul depune eforturi să reprime o revoltă separatistă în estul Ucrainei, relatează postul RFE/RL în pagina elctronică.

745 afișări
Imaginea articolului Vershbow avertizează cu privire la încercări de a aduce Transnistria "mai aproape de Rusia"

Vershbow avertizează cu privire la încercări de a aduce Transnistria "mai aproape de Rusia"

Vershbow a declarat pentru postul Radio Free Europe/Radio Liberty, înaintea vizitei pe care urmează să o efectueze săptămâna viitoare în Republica Moldova, că această fostă republică sovietică se confruntă cu o "presiune tot mai mare", în contextul crizei din Ucraina.

El a îndemnat Moscova să "respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova" şi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică va primi "foarte negativ" orice încercare de aducere a regiunii separatiste moldovene Transnistria "mai aproape de Rusia".

Adjunctul secretarului general al NATO urmează să dicute, în cursul vizitei sale la Chişinău, despre eforturi în vederea consolidării capacităţii militare a ţării. Aceasta nu este membră NATO, dar s-a alăturat Programului Parteneriat pentru Pace în 1994.

Conflictul sângeros din estul Ucrainei, o zonă în care trupe guvernamentale luptă împotriva unor rebeli proruşi, în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, a provocat temeri cu privire la faptul că Transnistria ar putea fi următoarea ţintă a Moscovei.

Comandantul suprem al NATO în Europa, general Philip Breedlove, din cadrul forţelor aeriene americane, a avertizat în martie că cei aproximativ 40.000 de militari ruşi masaţi la frontiera de est a Ucraniei sunt bine poziţionaţi pentru a invada Transnistria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici