Vicepremierul Bulgariei: Avem nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă vom expulza diplomaţi ruşi

Tomislav Doncev, vicepremierul Bulgariei, a declarat, joi, că Sofia are nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă va expulza diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost spion rus din Marea Britanie, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

719 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Bulgariei: Avem nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă vom expulza diplomaţi ruşi

Vicepremierul Bulgariei:Avem nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă vom expulza diplomaţi ruşi

Declaraţiile lui Doncev vin în contextul în care mai mulţi aliaţi ai Bulgariei din NATO şi UE au luat decizia de a expulza diplomaţi ruşi, ca reacţie la atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Spre deosebire de numeroase alte ţări europene, Bulgaria nu a luat măsura expulzării vreunui diplomat rus, ci doar a decis chemarea pentru consultări a ambasadorului Bulgariei din Rusia.

”Situaţia politică din Bulgaria este de aşa natură încât acest tip de decizii trebuie să fie luate doar în urma unui consens. Pentru moment, că e bine sau rău, nu există un asemenea consens”, a afirmat vicepremierul bulgar, făcând referire la discuţiile din interiorul coaliţiei guvernamentale de la Sofia privind poziţia faţă de atacul neurotoxic atribuit Rusiei.

Atât preşedintele bulgar Rumen Radev, cât şi Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie din Bulgaria, insistă că sunt necesare dovezi concrete suplimentare ale implicării Rusiei în otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia.

Doncev a mai precizat că Bulgaria va aştepta raportul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice cu privire la atacul neurotoxic, adăugând că între timp Sofia va ”monitoriza situaţia atent”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici