VIDEO Martorii spun ce teroare au trăit în centrul Vienei. Imaginile sângeroase cu atacatorii trăgând cu arma, filmate de amatori

  • Rabinul Schlomo Hofmeister a explicat că a văzut atacatorul alergând spre barurile şi restaurantele de lângă sinagogă
  • Tot el a spus că erau mulţi oameni afară, pentru că era o seară călduroasă
  • Un tânăr spune că a crezut iniţial că sunt focuri de artificii, nu focuri de armă
6575 afișări
Imaginea articolului VIDEO Martorii spun ce teroare au trăit în centrul Vienei. Imaginile sângeroase cu atacatorii trăgând cu arma, filmate de amatori

VIDEO Martorii spun ce teroare au trăit în centrul Vienei. Scenele sângeroase cu atacatorii trăgând cu arma, filmate de amatori

Au fost clipe de teroare în centrul Vienei, iar cei care au avut ghinionul să fie acolo în momentul atacurilor au povestit ce au văzut şi ce au auzit. Rabinul Schlomo Hofmeister a văzut chiar momentul în care atacatorul a început să tragă cu arma. Nu a îndreptat arma spre sinagogă, spune rabinul, ci spre oameni. Unui tânăr împuşcăturile i s-au părut focuri de artificii, iar mai apoi şi-a dat seama ce se întâmplă. 
 
“Ceea ce am văzut eu a fost un atacator alergând spre baruri si restaurante care sunt lângă clădirea sinagogii. În faţa restaurantelor şi a barurilor sunt mese, a fost o seară călduroasă, erau 20 aproape 20 de grade afară. Oamenii stăteau afară, iar el trăgea înspre oameni. Am încercat să mă dau din dreptul geamului şi să sun la poliţie, dar când a ajuns poliţia i-am auzit întrebând dacă sunt răniţi în jur. Din baruri am auzit strigăte care spuneau că sunt unul, doi, trei.”, a afirmat Scholmo Hofmeister
 
"Atentatorul a tras, pur şi simplu, asupra oamenilor care se aflau în mişcare sau pe loc, în parcul Schanigarten! Atentatorul se deplasa în direcţia Piaţa de Sus (Hoher Markt) şi Biserica Ruprecht, când, brusc, a deschis focul asupra oamenilor care se aflau în parcul Schanigarten! NU a tras asupra sinagogii”, a povestit un alt martor.
 
"Am auzit ceva asemănător cu niste împuşcături, şi totuşi parcă nu mai auzisem acest gen de zgomot în viaţa mea! În naivitatea mea mă gândeam că, poate, sunt focuri de artificii. Şi atunci a strigat cineva că ceea ce auzim într-adevăr sunt împuşcături. Moment în care prietena mea mi-a spus <repede în local, hai să ne întoarcem>” , a spus şi Alexandrer Petritz, un alt martor. 
 
„Sunt chiar în faţa Ministerului de Interne care a confirmat faptul că unul dintre terorişti a fost împuşcat, dar, totodată, că cel puţin încă unul a scăpat şi se află în libertate, reprezentând un pericol real pentru populaţie! Dupa cum puteţi vedea şi auzi, Poliţia şi toate celelalte forţe de ordine sunt în alerta maximă şi-l caută pe cel de-al doilea atacator înarmat şi sunt însoţite de câini special instruiţi pentru acest gen de intervenţii de mare risc!”, a povestit o femeie. 
 
„Un dispozitiv impresionant de politişti a fost imediat mobilizat la locul atentatului pentru a-i proteja pe oamenii din local. Chiar şi mulţi trecători, care se aflau la plimbare sau în trecere prin zonă în momentul fatidic, au fost aduşi în restaurant din motive de siguranţă”, a spus o altă persoană. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici