VIDEO. Operaţie pe creier transmisă LIVE pe Facebook. Reacţia pacientei, trează în timpul intervenţiei

O tânără din Statele Unite, SUA, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale iar operaţia pe creier a fost transmisă LIVE pe Facebook, relatează CNN.

1409 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Operaţie pe creier transmisă LIVE pe Facebook. Reacţia pacientei, trează în timpul intervenţiei

VIDOE. Operaţie pe creier transmisă LIVE pe Facebook. Reacţia pacientei, trează în timpul intervenţiei

Jenna Schardt, în vârstă de 25 de ani, studentă la fizioterapie la o universitate din Georgia, a suferit o leziune cerebrală şi a fost de acord ca operaţia pe creier să fie filmată şi transmisă în timp real pe social media pentru conştientizarea populaţiei, relatează CNN.
 
Tânăra era trează în timpul operaţiei şi a vorbit cu medicii de la Centrul Medical Metodist din Dallas. În timpul live-ului câteva mii de persoane au urmărit intervenţia. Înregistrarea a strâns pe Facebook peste 133.000 de vizualizări. 
 
Doctorii Randall Graham şi Bartley Mitchell i-au îndepărtat cu succes leziunea din creier în cadrul intervenţiei care a durat 45 de minute. ”A fost absolut fantastic. Aşa cum ne aşteptam, nicio problema nu a apărut. Pacienta s-a descurcat foarte, foarte bine.”
 
Schardt a zâmbit în timpul operaţiei şi a vorbit cu un asistent pentru ca neurochirurgii să descopere zonele din creier responsabile cu funcţia de vorbire. 
 

Sursă foto: Facebook

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici