Vizită fără precedent a unui înalt reprezentant al Vaticanului în Vietnam

Ministrul de Externe al Vaticanului, Paul Richard Gallagher, a început marţi o vizită fără precedent în Vietnam, o ţară condusă de comunişti. Cele două părţi încearcă să stabilească relaţii mai strânse.

131 afișări
Imaginea articolului Vizită fără precedent a unui înalt reprezentant al Vaticanului în Vietnam

Sursa foto: X

Călătoria lui Gallagher, prima în Vietnam pentru un astfel de oficial al Vaticanului, ar putea fi urmată de alte vizite la nivel înalt, inclusiv una a Papei Francisc, despre care Vaticanul a spus că plănuieşte o călătorie în Indonezia. Deşi nu a fost anunţat niciun termen pentru această călătorie, diplomaţii se aşteaptă ca aceasta să fie combinată cu vizite în alte ţări din Asia de Sud-Est, inclusiv Vietnam, dacă sănătatea suveranului pontif o va permite, notează Reuters.

Gallagher a declarat în ianuarie că Papa Francisc era dornic să viziteze Vietnamul.

Ministerul de Externe de la Hanoi a arătat că Gallagher se va întâlni marţi după-amiază cu omologul său vietnamez Bui Thanh Son. Agenţia de ştiri din Vietnam a informat că Gallagher se va întâlni, de asemenea, cu premierul Pham Minh Chinh şi va ţine slujbe la catedralele din Hanoi, din Hue şi din Ho Chi Minh City, centrul de afaceri din sudul Vietnamului.

În această ţară de 100 de milioane de locuitori trăiesc aproximativ 7 milioane de catolici, potrivit estimărilor guvernamentale.

Vaticanul şi Vietnamul au rupt relaţiile după ce Partidul Comunist a preluat conducerea ţării reunificate la sfârşitul războiului din Vietnam, în 1975. La acea vreme, autorităţile considerau că Biserica Catolică din Vietnam a fost prea apropiată din punct de vedere istoric de fosta putere colonială Franţa.

Guvernul vietnamez impune anumite restricţii asupra activităţilor catolice, cum ar fi numărul de parohii, potrivit UCA, o agenţie de presă catolică independentă din Asia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici