Vladimir Putin: Conflictul din Siria şi apărarea graniţelor Rusiei implică modernizarea ARMAMENTULUI

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marţi că experienţa conflictului sirian şi nevoia de a proteja teritoriul ţării în vest, sud-vest şi în regiunea Arctică solicită modernizarea armatei ruse, notează site-ul agenţiei Sputnik.

7023 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Conflictul din Siria şi apărarea graniţelor Rusiei implică modernizarea ARMAMENTULUI

Vladimir Putin: Conflictul din Siria şi apărarea graniţelor Rusiei implică modernizarea armamentului

Putin a avut o întrevedere cu ministrul rus al Apărării şi cu reprezentanţi ai companiilor de tehnică militară. Liderul de la Kremlin s-a referit la implementarea programului de reînarmare a forţelor ruse, pentru perioada 2011-2020.

"Trebuie să remarcăm că experienţele de luptă din timpul operaţiunii din Siria, precum şi nevoia de a îmbunătăţi apărarea în teritoriile arctice şi la graniţele Rusiei din vest şi sud-vest, solicită o abordare mai precisă privind reînarmarea trupelor. Vreau să amintesc faptul că este planificată îmbunătăţirea armamentului şi hardware-ului cu 62%", a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a precizat că 5.600 de tipuri noi de arme au fost livrate armatei ruse în 2016. În plus, aproximativ 3.000 de modele de echipament militar şi specializat au fost reparate sau modernizate.

Rusia a anunţat în 2010 implementarea unui program de reînarmare la scară largă, iar scopul final este îmbunătăţirea cu 70% a armamentului militar până în 2020.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici