Vladimir Putin, ironizat de cetăţenii ruşi după ce le-a cerut să contribuie la creşterea natalităţii

Cetăţenii ruşi l-au ironizat pe premierul Vladimir Putin, luni, după ce acestea le-a cerut să contribuie la creşterea natalităţii ţării, promiţând bani pentru mamele care au trei copii. Putin a promis, de asemenea, locuri gratuite în grădiniţe, case ieftine şi un bonus de aproximativ 220 de euro pe lună pentru mamele cu trei copii.

493 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, ironizat de cetăţenii ruşi după ce le-a cerut să contribuie la creşterea natalităţii

Vladimir Putin, ironizat de cetăţenii ruşi după ce le-a cerut să contribuie la creşterea natalităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a avertizat că numărul cetăţenilor ruşi este în declin şi ar putea scădea cu 50 de milioane până în 2050, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

"Ne confruntăm cu riscul de a ne transforma într-un «spaţiu gol» a cărui soartă nu va fi decisă de noi", a afirmat el. "Preţul istoric al alegerii între acţiune şi inacţiune este de aproape 50 de milioane de vieţi omeneşti în următorii 40 de ani", a adăugat el.

Vizitând o şcoală din oraşul siberian Kurgan, el şi-a prezentat planul de creştere a cheltuielilor pentru sănătate, educaţie şi servicii sociale. De când a preluat puterea Putin în 2000, populaţia ţării s-a diminuat cu 2,5 milioane de cetăţeni.

Criticii lui susţin însă că politicile sale au eşuat în a oferi încredere familiilor în legătură cu viitorul lor într-o ţară care încă se confruntă cu o speranţă de viaţă mai mică decât alte ţări dezvoltate.

"Aceste măsuri nu sunt suficiente", a declarat Anatoli Vişnevski, directorul Institutului pentru Demografie cu sediul la Moscova, referindu-se la planurile lui Putin, inclusiv la cele privind stoparea abuzului cronic de alcool şi reducerea restricţiilor privind imigraţia. "Este imposibil să îţi imaginezi cum poţi creşte numărul populaţiei în afară de imigraţia masivă", a adăugat el.

Declaraţiile lui Putin au fost, de asemenea, ridiculizate imediat de cetăţenii ruşi pe forumuri şi diverse site-uri de Internet.

"Acum trebuie să facem dragoste non-stop?", se întreabă o femeie, pe nume Inna. "Putin este ca Dumnezeu. Va reface rata natalităţii şi va salva Rusia", scrie ironic o altă persoană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici