Vladimir Putin: Lumea trebuie să evite acţiunile care ar putea amplifica tensiunile cu Coreea de Nord

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut comunităţii internaţionale să dea dovadă de prudenţă în relaţiile cu Coreea de Nord şi să evite orice acţiuni care ar putea amplifica şi mai mult tensiunile cu regimul de la Phenian, notează Reuters online.

5803 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Lumea trebuie să evite acţiunile care ar putea amplifica tensiunile cu Coreea de Nord

Vladimir Putin: Lumea trebuie să evite acţiunile care ar putea amplifica tensiunile cu Coreea de Nord

În cadrul unui forum economic organizat la Vladivostok, la care care au participat preşedintele sud-coreean Park Geun-hye şi premierul japonez Shinzo Abe, liderul de la Kremlin a mai afirmat că Moscova este în favoarea aducerii Phenianului înapoi la masa negocierilor cu privire la programul său nuclear.

De asemenea, Putin a cerut Phenianului să adere la acordurile susţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite, însă a adăugat că: "Personal, cred că orice acţiuni care ar provoca escaladarea suplimentară (a tensiunilor) este contraproductivă."

Anterior, Park a cerut Rusiei şi altor actori globali majori să sporească presiunea asupra Coreei de Nord pentru ca aceasta să renunţe la programul său nuclear, precizând că acest lucru ar putea deschide calea cooperării cu Phenianul.

Îngrijorările cu privire la ameninţarea reprezentată de Coreea de Nord au crescut după ce, în luna ianuarie, Phenianul a efectuat un al patrulea test nuclear, iar în lunile următoare a efectuat mai multe teste cu rachete balistice, în pofida sancţiunilor dure impuse de ONU, pe care regimul comunist le respinge ca fiind o încălcare a suveranităţii sale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici