Vladimir Putin: Politica de exercitare a presiunii asupra Phenianului este greşită şi inutilă

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că situaţia din Peninsula Coreeană a escaladat substanţial şi este aproape de un conflict militar la scară largă, adăugând că problema trebuie rezolvată prin dialog, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

1814 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Politica de exercitare a presiunii asupra Phenianului este greşită şi inutilă

Vladimir Putin: Politica de exercitare a presiunii asupra Phenianului este greşită şi inutilă

"Trebuie să spun câteva cuvinte despre situaţia din Peninsula Coreeană, unde tensiunile au crescut recent şi situaţia se află pe marginea unui conflict la scară largă. Rusia consideră că politica de a exercita presiune asupra Phenianului pentru a opri programul său nuclear şi de rachete balistice este greşită şi inutilă", a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a subliniat că problema trebuie rezolvată printr-un dialog fără provocări şi presiuni.

"Problemele regiunii ar trebui soluţionate doar printr-un dialog direct al tuturor părţilor implicate, fără condiţii prealabile. Provocările, presiunile, retorica militară şi insultătoare sunt un drum fără ieşire", a mai spus Vladimir Putin.

Recent, mai multe state, printre care SUA, Marea Britanie, Japonia sau Coreea de Sud au militat pentru noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, prin intermediul unei alte rezoluţii în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Preşedintele rus a amintit faptul că Rusia şi China au creat în luna iunie o "foaie de parcurs pentru un acord în Peninsula Coreeană, care este menită să promoveze relaxarea treptată a tensiunilor şi crearea unui mecanism durabil pentru pace şi securitate".

Marţi, Coreea de Nord a a lansat o rachetă balistică deasupra teritoriului Japoniei. Racheta a zburat deasupra insulei japoneze Hokkaido şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, acesta fiind primul proiectil nord-coreean ce a zburat deasupra Japoniei după 1998.

Kim Jong-Un ar fi ordonat lansarea rachetei în cadrul unei misiuni de antrenament care a avut drept rol să contracareze exerciţiile militare SUA-Coreea de Sud, a anunţat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA. Coreea de Nord a testat 13 rachete balistice doar în acest an.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici