Vladimir Putin: Rusia nu este mulţumită de stadiul actual al relaţiilor cu Statele Unite

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat, vineri, că Moscova nu este mulţumită de stadiul actual al relaţiilor cu Washingtonul, adăugând că dialogul dintre SUA şi Rusia este obstrucţionat de disputele politice din Statele Unite, relatează The Associated Press.

656 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia nu este mulţumită de stadiul actual al relaţiilor cu Statele Unite

Vladimir Putin: Rusia nu este mulţumită de stadiul actual al relaţiilor cu Statele Unite

Putin a precizat că Rusia îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor cu SUA şi că este pregătită să aprofundeze dialogul cu Washingtonul.

”Desigură că nu suntem mulţumiţi de stadiul şi de natura relaţiilor dintre Rusia şi SUA. Suntem pregătiţi de dialog. Există multe probleme, dar suntem gata să organizăm un dialog detaliat”, a declarat liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus a subliniat că există multe divergenţe între SUA şi Rusia, însă a declarat cele două state ”au poziţii comune în anumite probleme”, mai ales în privinţa îngrijorărilor faţă de o posibilă cursă a înarmării.

”În mod clar, anumite decizii, precum cele legate de Coreea de Nord sau Iran, nu ne apropie, însă avem suficiente motive pentru a discuta aceste probleme. Noi, alături de SUA, trebuie să convenim asupra unor reguli uniforme de comportament. Acest aspect este crucial deoarece încrederea este fundamentul oricărei discuţii. Nimic bun nu poate rezulta din lipsa încrederii, ţinând cont că elementul forţei este singurul lucru care rămâne şi poate produce tragedii”, a adăugat Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici