Washingtonul invocă dreptul la legitimă apărare pentru a justifica raidul american în Libia

Statele Unite au invocat miercuri dreptul la legitimă apărare pentru a justifica un raid al unităţilor speciale americane în Libia, sâmbătă, operaţiune care a fost criticată de Tripoli şi care a avut drept rezultat capturarea unui lider al reţelei teroriste Al-Qaida.

520 afișări
Imaginea articolului Washingtonul invocă dreptul la legitimă apărare pentru a justifica raidul american în Libia

Washingtonul invocă dreptul la legitimă apărare pentru a justifica raidul american în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statele Unite au acţionat în conformitate cu "legile internaţionale de război", potrivit cărora, "noi avem dreptul să ne apărăm", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentul de Stat american, Marie Harf.

Statele Unite l-au capturat sâmbătă, la Tripoli, pe un lider al reţelei teroriste Al-Qaida, suspectat de implicare în atentatele comise în 1998 la ambasadele americane din Africa de Est.

Libia a denunţat o "răpire" şi i-a cerut explicaţii ambasadoarei americane în Libia, Deborah Jones.

Administraţia preşedintelui american Barack Obama a justificat deja acest raid, invocând o autorizaţie din 2001 a Congresului american, potrivit căreia Statele Unite au dreptul să folosească forţa împotriva unui grup sau a unei persoane implicate în atentatele din 11 septembrie 2001.

Harf a subliniat că suspectul, interogat la bordul unei nave din Marea Mediterană, este "tratat uman, în conformitate cu legile americane şi cu Convenţia de la Geneva".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici