Alegeri locale în Bulgaria: Yordanka Fandakova, din partea partidului GERB de centru-dreapta, aleasă din nou primar al Sofiei - EXIT-POLL

Partidul GERB de centru-dreapta, aflat la guvernare în Bulgaria a păstrat controlul asupra capitalei Sofia la alegerile locale desfăşurate duminică, au arătat sondajele de ieşire de la urne, potrivit Reuters.

466 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale în Bulgaria: Yordanka Fandakova, din partea partidului GERB de centru-dreapta, aleasă din nou primar al Sofiei - EXIT-POLL

Alegeri locale în Bulgaria: Yordanka Fandakova, din partea partidul GERB de centru-dreapta, aleasă din nou primar al Sofiei - EXIT-POLL

Yordanka Fandakova, de la GERB, a obţinut 51-53,5% din voturile exprimate la scrutinul de duminică, potrivit exit-poll-urilor realizate de companiile Alpha Research şi Trend. Asta ar fi suficient pentru a-i oferi un al patrulea mandat de primar al oraşului, care este casa a unu din patru bulgari.

Maya Manolova, o candidată independentă susţinută de socialiştii din opoziţie, a obţinut 40,6-42.8%, a arătat sondajul.

Partidul GERB al premierului Boyko Borissov, care a fost la putere în majoritatea ultimilor 10 ani, şi-a văzut sprijinul în scădere în urma scandalurilor de corupţie din ultimul an.

Votul a avut loc după ce Fandakova nu a reuşit să obţină o victorie totală în primul tur de săptămâna trecută.

În primul tur al alegerilor locale la nivel naţional, de duminica trecută, GERB a câştigat cele mai multe locuri în administraţiile locale din multe oraşe mari, reafirmându-şi dominanţa politică din ultimii ani, deşi sprijinul său a scăzut faţă de acum patru ani.

Duminică, candidaţii săi au câştigat şi în cel de-al doilea şi al treilea oraş ca mărime din Bulgaria, Plovdiv şi Varna, potrivit sondajelor de ieşire de la urne.

Pentru a rămâne la putere la nivel naţional, GERB, care susţine disciplina fiscală, se bazează pe o coaliţie cu partide naţionaliste mai mici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici