Zaharova: ,,Macron este un visător". Purtătoarea de cuvânt acuză NATO pentru că ar fi scos Armenia de sub umbrela Rusiei

  • Macron a condamnat agresiunea Azerbaidjanului asupra Armeniei.
  • Zaharova l-a criticat pe Macron pentru că ar fi de partea Armeniei.
  • Azerbaidjanul a expulzat minorităţie armene din Nagorno-Karabah.
1530 afișări
Imaginea articolului Zaharova: ,,Macron este un visător". Purtătoarea de cuvânt acuză NATO pentru că ar fi scos Armenia de sub umbrela Rusiei

Mediafax Foto

Ministerul rus de Externe l-a numit pe preşedintele francez Emmanuel Macron „un visător”.

Asta după ce acesta a spus că Moscova este complice al Azerbaidjanului în ameninţarea integrităţii teritoriale a Armeniei. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că ar dori să înţeleagă ce a vrut să spună Emmanuel Macron prin această declaraţie.

,,El este un visător. Ce să spun? Aşa ceva se poate spune doar cu o imaginaţie foarte bogată. Nu este foarte clar despre ce vorbeşte. Poate preşedintele francez ştie ceva despre integritatea teritorială pe care nimeni altcineva nu o ştie. Mi-ar plăcea să-şi împărtăşească opiniile. Mi-ar plăcea să înţeleg ce vrea să spună".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a acuzat Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană pentru că ar urmări să scoată Armenia, fostă republică sovietică, de sub umbrela Federaţiei Ruse.

,,Washington şi Bruxelles îi conving pe liderii armeni să părăsească Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, să accelereze cooperarea cu NATO, să reorienteze cooperarea militar-tehnică şi să semneze un tratat de pace cu Azerbaidjanul fără a ţine cont de drepturile şi securitatea armenilor din (Nagorno-)Karabah. Putem vedea, de asemenea, că occidentalii au uitat de orice valoare personală în domeniul drepturilor omului în urmărirea acestor obiective şi rezultate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici