VIDEO  Zeci de mii de persoane protestează la Praga faţă de măsurile guvernului, UE şi NATO

Aproximativ 70.000 de persoane au protestat sâmbătă la Praga faţă de măsurile guvernului ceh, cerând coaliţiei aflate la putere să facă mai mult pentru a controla creşterea preţurilor la energie şi exprimându-şi opoziţia faţă de Uniunea Europeană şi NATO, potrivit Reuters.

8586 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane protestează la Praga faţă de măsurile guvernului, UE şi NATO

FOTO Tomas Nielsen/Twitter

Organizatorii demonstraţiei, care provin din mai multe grupuri politice de extremă dreapta şi marginale, inclusiv Partidul Comunist, au declarat că naţiunea central-europeană ar trebui să fie neutră din punct de vedere militar şi să asigure contracte directe cu furnizorii de gaze, inclusiv cu Rusia.

Potrivit estimărilor poliţiei, numărul protestatarilor se ridica la aproximativ 70.000.

„Scopul demonstraţiei noastre este de a cere schimbări, în principal în rezolvarea problemei preţurilor la energie, la electricitate şi gaz, care ne vor distruge economia în această toamnă", a declarat co-organizatorul evenimentului, Jiri Havel, pentru site-ul de ştiri iDNES.cz.

Protestul din Piaţa Wenceslas din centrul oraşului a avut loc la o zi după ce guvernul a supravieţuit unui vot de neîncredere, pe fondul acuzaţiilor opoziţiei privind lipsa de acţiune împotriva inflaţiei şi a preţurilor la energie.

Votul a arătat modul în care criza energetică din Europa provoacă instabilitate politică.

Premierul Petr Fiala, care conduce coaliţia de centru-dreapta formată din cinci partide, a declarat sâmbătă pentru serviciul de ştiri CTK că protestatarii nu susţin interesele ţării.

„Protestul din Piaţa Wenceslas a fost convocat de forţe care sunt pro-ruse, sunt apropiate de poziţii extreme şi sunt împotriva intereselor Republicii Cehe", a declarat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
praga,
protest,
ue,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici