Zelenski critică Uniunea Europeană de ziua ei: "Restricţiile europene pentru cereale ucrainene sunt absolut inacceptabile”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat marţi „măsurile protecţioniste” din ţările vecine care limitează importurile de cereale ucrainene, declarând că acestea sunt „absolut inacceptabile”.

9811 afișări
Imaginea articolului Zelenski critică Uniunea Europeană de ziua ei: "Restricţiile europene pentru cereale ucrainene sunt absolut inacceptabile”

Zelenski, Facebook

UE a adoptat săptămâna trecută o măsură temporară care interzice exportul grâului, porumbului, rapiţei şi seminţelor de floarea soarelui originare din Ucraina în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia.

Ţările respective şi-au exprimat îngrijorarea că fermierii locali sunt subminaţi de un blocaj al preţurilor ieftine al cerealor ucrainene, transmite CNN

„Din păcate, am întâmpinat probleme în care ar fi trebuit să continuăm să vedem semne puternice de solidaritate, proporţional cu ameninţările care există astăzi, dure şi chiar brutale, pe vreme de război, măsuri protecţioniste din partea vecinilor noştri”, s-a plâns Zelenski la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen. 

„Restricţiile asupra exporturilor noastre acum sunt absolut inacceptabile, deoarece nu întăresc Europa, ci întăresc capacităţile agresorului”, a adăugat el. 

Ursula von der Leyen a descris subiectul cerealelor ca fiind o „situaţie provocatoare” şi a promis că va înfiinţa o „platformă de coordonare” comună pentru ca exporturile de cereale să „funcţioneze pe deplin din nou”.

„Prioritatea imediată acum este ca tranzitul cerealelor să meargă fără probleme şi la cel mai mic cost posibil în afara Ucrainei către Uniunea Europeană”, a spus preşedintele Comisiei Europene. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici