Zi istorică pentru IRAK. Premierul de la Bagdad a anunţat "încheierea războiului" împotriva reţelei Stat Islamic

Haider al-Abadi, premierul Irakului, a declarat sâmbătă că războiul împotriva reţelei teroriste Stat Islamic s-a încheiat, afirmând că forţele armate irakiene au recăpătat controlul întregii zone de frontieră cu Siria, informează site-ul postului France 24.

2744 afișări
Imaginea articolului Zi istorică pentru IRAK. Premierul de la Bagdad a anunţat "încheierea războiului" împotriva reţelei Stat Islamic

Zi istorică pentru IRAK. Premierul de la Bagdad a anunţat "încheierea războiului" împotriva reţelei Stat Islamic

"Forţele noastre controlează în totalitate frontiera irakiano-siriană şi anunţ deci încheierea războiului împotriva Daesh (Stat Islamic)'', a declarat premierul cu ocazia unei conferinţe organizate de uniunea jurnaliştilor irakieni.

Militanţii Stat Islamic au ocupat zone vaste din nordul şi vestul Irakului în urma unei ofensive fulgerătoare în anul 2014, punând inclusiv în pericol existenţa statului irakian.

"Inamicul nostru voia să ucidă civilizaţia noastră, însă am învins prin unitatea şi determinarea noastră", a completat şeful Guvernului de la Bagdad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici