Zidul lui Trump de la frontiera SUA cu Mexicul va dăuna mediului înconjurător-organizaţie ecologică

Planul lui Donald Trump de a construi un zid între SUA şi Mexic este ”un act de sabotaj”, în măsura în care va avea un impact vizibil asupra schimbărilor climatice şi ameninţă speciile puse în pericol fără a influenţa de fapt imigraţia, informează o organizaţie de mediu, citată de The Independent.

1609 afișări
Imaginea articolului Zidul lui Trump de la frontiera SUA cu Mexicul va dăuna mediului înconjurător-organizaţie ecologică

Zidul lui Trump de la frontiera SUA cu Mexicul va dăuna mediului înconjurător-organizaţie ecologică

Planul preşedintelui american ”este unul nebunesc şi inutil” ce pune în pericol specii precum jaguarul şi oceloţii.

Cantitatea de beton necesară pentru a construi un zid de-a lungul frontierei SUA cu Mexicul va produce cantităţi mari de dioxid de carbon. Organizaţia de cercetare Bloomberg New Energy Finance a calculat cifra ca fiind de aproximativ 1,9 milioane de tone, în funcţie de înălţimea zidului, susţin ecologiştii.

Donald Trump a fost foarte vag în privinţa detaliilor despre zid, sugerând că acesta ar putea atinge chiar înălţimea de 16 m.

Emisiile produse pe perioada construcţiei nu sunt însă singura problemă ce ar putea apărea. Zidul va împiedica deplasarea animalelor în părţi diferite ale teritoriilor lor şi migrarea spre nord în perioada în care clima se încălzeşte, un lucru pe care multe specii deja l-au întreprins.

Dan Millis, care face parte din organizaţia de mediu Sierra Club, a declarat: ”În termenii adaptării climatice, construirea unui zid de frontieră este un act de auto-sabotaj. Motivul pentru care spun acets lucru este că deja observăm cum migraţiile animalelor sălbatice sunt blocate de zidurile actuale şi gardurile care au fost deja construite”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici