Un an de pandemie. Interviu Mihai Marcu, CEO MedLife: „Cred că dacă lumea se vaccinează, nu vom mai avea valuri pandemice succesive. Cum va arăta pacientul următorilor doi ani?”

Cu ce lecţii rămânem după un an de pandemie? Ce nevoi medicale au oamenii şi la ce trebuie să fie atenţi când vine vorba de sănătate în „era COVID”?

1719 afişări
Imaginea articolului Un an de pandemie. Interviu Mihai Marcu, CEO MedLife: „Cred că dacă lumea se vaccinează, nu vom mai avea valuri pandemice succesive. Cum va arăta pacientul următorilor doi ani?”

Interviu Mihai Marcu, CEO MedLife

„Lecţiile importante învăţate în pandemie au fost legate de oameni, la început când ne-am dat seama că dacă ne echipam, nu se transmite virusul, apoi momentul în care am deschis al doilea şi al treilea laborator - pentru că puteam testa personalul şi toată lumea era în siguranţă - şi rezultatele studiilor extraordinare pe care le-am publicat”, spune Mihai Marcu, CEO MedLife, într-un interviu care marchează un an de pandemie în România. 
 

Ce nevoi medicale au avut oamenii în acest an şi cum v-aţi adaptat la noua realitate? 

 
Mihai Marcu, CEO MedLife: După ce am văzut că oamenii sunt în siguranţă, am făcut un grup de lucru de idei, pentru că noi aşa funcţionăm ca să vedem care sunt serviciile pe care le vor cere pacienţii în perioada următoare, să fim cu un pas înainte, pentru a anticipa nevoile oamenilor. Ne-am dat seama că, practic, pacienţii cu boli cronice sunt toţi amânaţi şi chiar dacă nu sunt amânaţi, ei nu îndrăznesc să iasă din casă cu o problemă medicală ce nu poate fi amânată şi atunci am început să creăm pachete pentru aceşti pacienţi.
 
Mai mult decât atât, ne-am dat seama că pacienţii vor dori sa vadă dacă au bolile asociate cu riscuri de complicaţii în cazul COVID-19. Vorbim despre boli pulmonare cronice şi capacitate pulmonară, spirometrie, CT pulmonar, vorbim desigur despre boli cardiovasculare, ecocardiografie  - tot ce înseamnă inima, zona oncologică, alte boli de imunitate şi multe altele. Ne-am pregătit imediat pentru a deservi aceşti pacienţi.
 
O altă idee pe care am implementat-o a fost să oferim servicii pacienţilor care erau post COVID-19. Această problemă este importantă acum, cum va arăta pacientul următorilor doi ani?  Pentru noi nu este important câţi pacienţi ne calcă pragul în ianuarie şi februarie, pentru noi e important cum va arăta acest pacient peste 6 luni, peste un an şi de ce nu, mental, în următorii ani şi să-i creăm serviciile, să venim în întâmpinarea de a-l ţine sănătos şi de a-l vindeca sau de a-l pregăti pentru un nou val, dacă virusul suferă o mutaţie. 
 
Cred că dacă lumea se vaccinează, nu vom mai avea valuri pandemice succesive şi mai cred că cine s-a comportat bine în această perioadă a pandemiei ca persoană, ca şi companie, ca şi ţară, a avut mult de câştigat.
 

Ce aţi învăţat în această perioadă?

 
Mihai Marcu: Am prins revoluţia în armată, am prins criza băncilor din România ca director de credit într-o bancă, am plecat pe mări cu barca şi am prins furtuni, dar să mă prindă pandemia ca şef al celei mai mari companii private medicale din România a fost cireaşa de pe tort. Cred că după ce trecem prin revoluţii, prin furtuni bancare sau pandemie, ce nu te omoară, te întăreşte. În MedLife am alături nişte oameni incredibili. Faptul că s-a reuşit este datorită lor, avem foarte mulţi medici şi specialişti de top. Acum a fost momentul lor, de la ei pleacă tot succesul acestei perioade.
 
Am fost mândru şi sunt mândru de colegii mei, un pneumolog, un ORL-ist, în special cei care deschid gura oamenilor în perioada asta şi care o fac deja cu dezinvoltură şi curaj, îşi fac meseria într-un mod extraordinar. Sunt tare mândru să îi cunosc şi să fiu alături de ei.
 
 
Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici