Video Gândurile lui Cristoiu: Declaraţia premierului că abia pe 14 mai vom afla măsurile de relaxare aş putea spune că e penală. Ceva e în neregulă

  • Ion Cristoiu: Orban, Iohannis, cei care în cuplu sunt stâlpii regimului, ar trebui să ştie că 15 mai nu este o dată la care înfloreşte magnolia
  • Ion Cristoiu: Înainte cu o săptămână, chiar două, fiecare cetăţean îşi face un plan de viaţă pentru a fi pregătit
  • Ion Cristoiu: România ratează startul în toate domeniile, rămânem în urmă cu un secol
2882 afișări

Ion Cristoiu spune că declaraţiile premierului Orban conform cărora o decizie privind restricţiile de circulaţie între localităţi vor fi luate pe 14 mai dinamitează planurile românilor de a fi pregătiţi după încetarea stării de urgenţă.

“Declaraţia premierului că abia pe 14 mai vom afla măsurile de relaxare aş putea să spun că e penală. Ceva e în neregulă. Ludovic Orban, Klaus Iohannis, cei care în cuplu sunt stâlpii regimului, ar trebui să ştie că 15 mai nu reste o dată la care înfloreşte magnolia.15 mai este o dată la care unii trebuie să meargă la muncă, alţii în concediu sau să iasă prin oraş. Înainte cu o săptămână, cu două chiar, fiecare cetăţean îşi face un plan de viaţă pentru a fi pregătit. Este iresponsabil să spui că de abia pe 14 mai noi vom afla ce vom putea face de a doua zi”, a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu subliniază ciudăţenia atitudinii guvernanţilor în condiţiile în care, peste tot în lume, asistăm la o avalanşă de deschideri, iar România, în loc să profite, ratează startul.

“Toate statele lumii, cu excepţia României, au ajuns la concluzia că au de ales între a muri de foame sau a muri de coronavirus. S-a ajuns la concluzia că trebuie dat drumul cu orice risc măsurilor de relaxare. În Franţa se experimentează o metodă ce alternează relaxarea uriaşă cu restricţiile ce ar avea ca rezultat imunizarea de grup. România ratează startul în toate domeniile, rămânem în urmă cu un secol. E o întrecere între statele europene, şi nu numai, de a prinde startul în materie de consum şi repornire a economiei”, subliniază jurnalistul.

Ion Cristoiu remarcă lipsa de reacţie a Opoziţiei la declaraţiile premierului Orban, dar şi continua întrecere socialistă între demnitari pe tema domeniilor/activităţilor care ar trebui deschise după 15 mai.

"La noi, a încremenit totul la o declaraţie a lui Klaus Iohannis care a anunţat că nu se va câştiga nimic după starea de urgenţă. Dacă am fi avut o Opoziţie ca lumea ar fi reacţionat cu duritate la anunţul premierului Orban (...)O caracteristică a acestei perioade este întrecerea socialistă, incredibilă, între diferiţi demnitari în legătură ce ar trebui să se deschidă. Îl trimit pe Raed Arafat direct către o capcană mortală. Raed Arafat are o manie a televiziunilor, e bolnav de vedetism (...) Spunând enormităţi, Raed Arafat riscă să devină duşmanul tuturor românilor. Nu-i văd un viitor bun”, avertizează publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, până acum, era normal ca românilor să le fi comunicat nişte decizii clare, pe etape, privind relaxarea după 15 mai, nu propuneri.”Practic, până acum, nu avem nicio decizie. Avem nişte meditaţii cu voce tare la televizor, în frunte cu preşedintele”, a mai spus jurnalistul.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici