Video Gândurile lui Cristoiu: Puterea s-a dedulcit la starea de urgenţă. Vor încerca orice să prelungească această putere uriaşă

  • Ion Cristoiu: Dacă ar fi fost după Klaus Iohannis, ne ţinea în stare de urgenţă încă doi ani. După 15 mai, avantajele regimului Iohannis vor dispărea
  • Ion Cristoiu: Cred că Iohannis a făcut anunţul relaxării din 15 mai, durându-l ficatul
  • Ion Cristoiu: Se păstrează această psihoză a virusului şi se caută şmecherii prin care s-ar putea prelungi
306 afișări

Ion Cristoiu declară că puterea de la Bucureşti a fost forţată de exemplul Occidentului să anunţe măsuri de relaxare a restricţiilor după 15 mai, altfel, dacă ar fi fost după preşedintele Iohannis, am fi rămas în stare de urgenţă încă doi ani.

“La nivelul puterii s-a creat o poftă uriaşă de a continua această stare, de a continua. Şi-au dat seama ce bine e în starea de urgenţă. Din nenorocire pentru ei, Occidentul a început să relaxeze aceste măsuri. Dacă ar fi fost după Klaus Iohannis, ne ţinea în stare de urgenţă încă doi ani pentru că este şi foarte uşor de gestionat o stare de urgenţă. Nu te critică nimeni, nu se opune nimeni, nu protestează nimeni, nu ai adunări publice, site-urile le poţi interzice în oricev moment sub pretextul că a dat fakenews. Din nenorocire, românii sunt conectaţi la Occident şi au văzut că în toate marile ţări democratice are loc o relaxare. Şi atunci, a fost şi el obligat să zică hai să facem relaxarea. Sigur, a pus-o pe 15 mai”, a afirmat Ion Cristoiu.

În opinia jurnalistului, puterii nu-i convine să revină la viaţa într-un stat de drept şi atunci, până la găsirea unui mijloc de a prelungi starea de urgenţă, menţine psihoza virusului ucigaş cu ajutorul "diversioniştilor, al cioclilor apocaliptici".

“Acest anunţ cred că l-a făcut durându-l ficatul pentru că după 15 mai viaţa politică trebuie să revină la statul de drept. Asta nu le convine şi atunci încearcă să inventeze. Pe de o parte, diversioniştii, cioclii apocaliptici  sunt prezenţi pe toate televiziunile şi ne sperie şi mai tare. Ca să menţină această stare de urgenţă, această stare de excepţie, antidemocratică, în care, teoretic, opinia publică e de partea măsurilor antidemocratice, anticonstituţionale, de multe ori ilegale se păstrează această panică staţi un pic că vârful nu a venit încă, s-a inventat vârfurile în fierăstrău (...) o să fie şi în noiembrie. Se încearcă această menţinere a psihozei virusului şi în paralel se caută tot felul de şmecherii prin care s-ar putea prelungi”, a susţinut publicistul

Ion Cristoiu susţine că dacă se va menţine această stare de panică, apocaliptică, Parlamentului îi va fi foarte greu să respingă starea de urgenţă, deoarece până la vot se va mări din pix numărul infectaţilor şi al decedaţilor. În acest context, jurnalistul nu crede că Spitalul de boli infecţioase de la Timişoara a reuşit să vindece chiar toţi pacienţii de COVID 19, suspectând că fie a tratat doar bolnavi cu simptome uşoare, fie a declarat pacienţii infectaţi ca decedaţi din altă cauză.

Jurnalistul mai spune că introducerea stării de alertă este destul de dubioasă şi că regimul Iohannis este conştient că instrumentele şi avantajele stării de urgenţă vor dispărea, motiv pentru care va inventa orice ca să le păstreze.

“Am încercat să văd care e temeiul legal. De fapt, temeiul legal este o ordonanţă de urgenţă din 2004 care a devenit lege în 2005, apoi cu modificări în 2014. Este o lege care instituie situaţia de urgenţă. Deci nu o să mai avem stare de urgenţă, o să avem situaţie de urgenţă pe baza căreia se va da o stare de alertă. Oricum, garantez, că vor încerca orice ca să poată să prelungească această anomalie, această putere uriaşă pe care le-a dat-o starea de urgenţă. Vor încerca prin tot felul de mijloace, de trucuri (...) instrumentele, avantajele de până acum pentru regimul Iohannis or să dispară. Şi atunci ei simt nevoia să ţină stare de urgenţă, situaţie de urgenţă, stare de alertă până la alegeri. Dacă alegerile vor avea loc în decembrie, le vor păstra. În sensul acesta cred că putem interpreta ştirile care vin în legătură cu posibilitatea instituirii unei stări de alertă”, a explicat Ion Cristoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici