Video Regulile simple care îţi ajută copilul să nu aibă nevoie de dentist în această perioadă. Ce trebuie făcut odată cu apariţia dinţilor de lapte

  • Periajul corect previne apariţia bacteriilor la nivelul gingiei
  • Copiii nu trebuie să adoarmă cu biberonul în gură, pentru ca zahărul se depune şi favorizează apariţia cariilor
  • Dinţii de lapte nu trebuie neglijaţi, ci trebuie periaţi imediat ce apar
297 afișări

Când copiii îşi înving teama şi ajung la dentist, de obicei, e pentru că durerea e mai puternică. Poate fi prevenită însă, dacă părinţii respectă nişte reguli simple, imediat ce apar dinţii de lapte. E important să facă asta, mai ales în această perioadă, când cabinetele dentare sunt închise.

„Educaţia dentară începe cu părinţii. Ei trebuie să ştie că, din momentul în care i-au erupt dinţii copilului, trebuie sa aibă grijă de ei. Cel mic nu trebuie să doarmă noaptea cu laptele în gură, trebuie să clătească gura imediat sau să bea apă imediat după ce a băut lapte”, explică dr. Bilal Takouzli, medic stomatolog.

Poate ti se pare excesiv, dar teoria care spune că dinţii temporari nu sunt importanţi e total greşită. Dinţii de lapte coexistă cu cei definitivi, iar dacă primii sunt cariaţi, bacteriile îi pot distruge şi pe cei care vor rămâne pentru tot restul vieţii. În plus, aceleaşi bacterii pot afecta şi gingiile.

„Apoi, de la apariţia primilor dinţi, copilul trebuie învăţat să se spele corect. Dacă părintele nu poate să-l înveţe cum să se spele corect pe dinţi sau nu ştie, atunci poate să caute sfatul unui medic specialist in pedodontie”, adaugă medicul stomatolog.

Şi sunt destui dentişti care oferă consultaţii online în această perioadă. Unii îţi vor recomenda probabil degetarul din silicon, care poate ajuta la calmarea gingiilor. Iar după ce copilul împlineşte 1 an, poţi să îi cumperi o periuţă specială.

„Şi dacă reuşim să facem aceste 3-4 lucruri, lucrurile vor fi ok pe viitor, pentru că copilul va şti că trebuie să se ducă, în momentul în care a apărut problemuţa, se duce şi rezolvă la medic”, mai explică acesta. 

Problemele pot fi cauzate şi e zahăr, aşa că evită, pe cât posibil, să îi dai copilului dulciuri şi sucuri acidulate. Deşi e dificil, încearcă să nu-ţi laşi copilul să-şi suga degetul, pentru că obiceiul poate duce la alinieri anormale ale dinţilor. Iar când cabinetele stomatologice se vor redeschide, nu strică o consultaţie de rutină sau o sigilare a dinţilor – procedura protejează smalţul dinţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici