Video ŞTIRILE OREI 12.00 | 17 mai 2019

MEDIAFAX vă prezintă principalele ştiri ale orei 12.00

84 afișări

Premierul ungar Viktor Orban i-a solicitat preşedintelui SUA, Donald Trump, să ajute la încheierea unei înţelegeri de cooperare cu România pentru iniţierea "cât mai curând posibil" a operaţiunilor de extracţie a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre. Americanii de la ExxonMobil analizează posibilitatea unei investiţii în zona românească a Mării Negre, lucru ce ar putea ajuta Ungaria la diversificarea surselor de energie.

Hidrologii au instituit cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa, judeţul Bistriţa-Năsăud, valabilă până la ora 15. 22 localităţi din 6 judeţe au fost afectate de inundaţiile din ultimele 24 de ore, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Persoane necunoscute au pătruns prin efracţie, azi noapte, în Liceul Tehnologic din Belceşti, judeţul Iaşi, şi au ars 10 cataloage iar calculatorul directorului a fost distrus. Poliţiştii sunt la faţa locului şi au început o anchetă. Liceul este dotat cu camera video.

Cântăreaţa Ester Peony, care a reprezentat România la Eurovision 2019, dar a ratat calificarea în finală, a mulţumit tuturor pentru sprijin şi a afirmat că este recunoscătoare pentru experienţele sale. "A fost minunat la Tel Aviv! Vă iubesc şi mult noroc tuturor în finală!", a scris cântăreaţa pe contul său de pe Instagram.

O bancă din România are cursul zilei în cireşe, ca o ironie la faptul că fructele apărute în pieţe sunt foarte scumpe, ajungând în ultimii ani să fie catalogate drept produse "de lux". La cursul zilei, un dolar american este cotat la 4,3 lei la vânzare sau două cireşe. Un euro este 4,8 lei la vânzare sau două cireşe şi jumătate, în timp ce în schimbul unei coroane suedeze poţi cel mult să atingi cireaşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici