Ieşi pe plus. Cum alegi furnizorul de energie electrică pentru a economisi bani şi timp

Alegerea unui furnizor de energie este o decizie importantă care poate influenţa costurile tale lunare şi timpul pe care îl aloci pentru a gestiona diferite situaţii.

1902 afişări
Imaginea articolului Ieşi pe plus. Cum alegi furnizorul de energie electrică pentru a economisi bani şi timp

Ieşi pe plus. Cum alegi furnizorul de energie electrică pentru a economisi bani şi timp

Există mai mulţi factori care ar trebui luaţi în considerare atunci când decizi ce furnizor să alegi. Dacă faci alegerile potrivite, poţi economisi bani şi timp pe termen lung.

Numele şi reputaţia

Alegerea unei companii mari şi consacrate poate oferi un sentiment de stabilitate şi siguranţă. Spre exemplu, CEZ Vânzare are peste 1,2 milioane de clienţi ceea ce îţi permite să verifici recenziile şi experienţele altor persoane.

Factură în format electronic şi aplicaţii

Totul în zilele noastre este la un click distanţă, iar telefonul a devenit noua cutie poştală. După cum am detaliat în primele articole ale seriei, factura electronică şi aplicaţia sunt vitale pentru a economisi timp şi bani. În era digitalizării este important să optezi pentru un furnizor ce poate oferi aceste servicii.

Servicii suplimentare

În contextul plafonării preţurilor la energia electrică diferenţiatorul principal între furnizori îl reprezintă serviciile suplimentare oferite. CEZ Vânzare oferă clienţilor săi o serie de servicii digitale şi traditionale, prin care aceştia pot lua mai uşor legătura cu un reperezentant CEZ, precum chat-ul online, Info Linia CEZ, formularul de contact online. De asemenea, clienţii au la dispoziţie diverse modalităţi de plată, pot transmite indexul autocitit simplu din Aplicaţia My CEZ, sau la un număr de telefon dedicat. Un alt serviciu este Programarea online în Centrele de Relaţii cu Clienţii, prin care aceştia îşi pot programa vizita, pentru a economisi timp.

Verifică opţiunile de produse cu energie verde

Impactul asupra mediului este pentru mulţi un factor important. Poţi opta pentru furnizori de energie electrică ce oferă energie verde, produsă din surse regenerabile, cum ar fi energia solară sau eoliană. Grupul CEZ produce o parte din energia sa în cel mai mare parc eolian operaţional de pe uscat din România, Parcul Eolian CEZ.

Sfaturi pentru a reduce consumul

Relaţia dintre un furnizor şi client nu se rezumă doar la livrarea de energie. Unii furnizori după cum am detaliat în articolul precedet oferă clienţilor sfaturi despre cum să îşi eficientizeze consumul. Un astfel de ghid este oferit de CEZ Vânzare gratuit.

Implicarea furnizorului în comunitate

Companiile au datoria de a se implica în comunităţile în care activează, cel puţin asta este aşteptarea noastră. Dacă şi tu crezi asta s-ar putea ca acest lucru să cântărească mult în decizia de a alege un furnizor.

Spre exemplu, Maratonului Olteniei, organizat de CEZ România, a ajuns la ediţia cu numărul 11. CEZ România a dublat şi a donat taxele de înscriere ale celor 875 de concurenţi. Suma totală donată a fost împărţită uniform între cele 3 cauze:

13.350 euro către Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea pentru dotarea cu echipamente medicale a secţiei de Maternitate a spitalului;

13.350 euro către Fundaţia Comunitară Vâlcea pentru implementarea activităţilor educaţionale din cadrul iniţiativei Fondul Ştiinţescu, care vizează copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani;

13.350 euro către Asociaţia AVA Râmnicu Vâlcea pentru sprijinirea misiunii de a crea medii de socializare autentice pentru copii cu dizabilităţi şi nevoi speciale.

CEZ Vânzare a fost şi anul acesta partener ala evenimentului, fiind aproape de oamenii din comunitate cu o zonă special amenajată pentru ei, competiţii şi premii.

Doresc să schimb furnizorul – ce trebuie să ştiu?

Schimbarea furnizorului de energie electrică este gratuită, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife. Clientul final are dreptul să schimbe furnizorul de energie electrică ori de câte ori doreşte, fără ca vreunul dintre operatorii economici implicaţi să aibă dreptul să se opună.

Toate detaliile privind acestă procedură pot fi găsite AICI

În final, pentru a ieşi pe plus, este important să faci o alegere informată şi să iei în considerare atât costurile directe ale energiei, cât şi serviciile, dar şi impactul pe care furnizorul în are în comunitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici