Video Jurnal de carantină, din Madrid. Gelu Vlaşin: Spaniolii nu se lamentează, ei luptă / „Resistiré”, imnul medicilor în lupta împotriva Covid-19

  • Gelu Vlaşin, român din Madrid: Începe să se vadă luminiţa de la capătul tunelului
  • În Spania, numărul îmbolnăvirilor şi al morţilor scade progresiv de câteva zile
  • O melodie cântată de Duo Dinamico a devenit imnul medicilor împotriva coronavirusului. „Resistiré” a devenit imnul de luptă al personalului medical în lupta împotriva coronavirusului
3505 afișări

Spania este ţara europeană cu cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Peste 13 mii de oameni au murit acolo. De câteva zile însă, spaniolii văd luminţa de la capătul tunelului, cum spunea chiar premierul ţării. Numărul îmbolnăvirilor scade constant, iar oamenii îşi recapătă optimismul. 

În plus, medicii de acolo şi-au găsit şi un imn, o piesă mobilizatoare, care îi ajută să reziste în lupta cu coronavirusului.

Gelu Vlaşin e un român stabilit la Madrid. Îţi arată cum reuşesc spaniolii să facă faţă situaţiei.

„Ce mă impresionează în mod excepţional este faptul că spaniolii sunt extraordinari. În afara zecilor şi zecilor de mii de voluntari, de miile de iniţiative private şi publice care au loc în aceste zile, un cântec, o melodie cântată de Duo Dinamico din Spania a devenit imn împotriva coronavirusului, un imn al personalului sanitar şi este cântat de asistenţi, medici, în majoritatea spitalelor. Are un mesaj puternic, „Resistiré” („O să rezist”) şi modul în care aceşti oameni ies în faţa spitalului sau pe holurile spitalelor şi cântă este absolut emoţionant”, spune românul. 

„Demonstrează forţa acestui popor care, în ciuda a tot ce se întâmplă nu cade în autolamentare, autovictimizare, ci încearcă să lupte din răsputeri împotriva acestui virus şi să fie optimist că totul va fi bine”, adaugă Gelu Vlaşin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici