Video Jurnal de carantină, din Madrid. Românii din Spania se susţin şi comunică pe un grup de WhatsApp

  • Românii din Spania s-au organizat şi comunică între ei pe un grup WhatsApp. Aceştia organizează şi sprijină diverse campanii de strângere de fonduri
  • Gelu Vlaşin, român din Spania: Sunt mulţi români care au fost infectaţi. Gelu Vlaşin este izolat la Madrid, alături de soţia sa, Cristina, şi cei doi copii ai lor
  • Grupul de WhatsApp al românilor din Spania a fost făcut la iniţiativa ambasadei. În Spania sunt mulţi români în dificultate, care au nevoie de informaţii
613 afișări

Mii de români din Spania au înţeles cât de important este acum să se ajute între ei. Gelu Vlaşin e izolat la Madrid, alături de soţia sa Cristina şi de cei doi copii ai lor. Îţi povesteşte cum s-au organizat românii de acolo şi cum încearcă să treacă împreună peste această situaţie dificilă.

„Aici, în Spania, ca ultimă noutate, s-a constituit un grup de lucru intitulat Solidaritate Covid-19, la iniţiativa ambasadei. Suntem acolo jurnalişti, suntem medici, sunt economişti, sunt jurişti, sunt reprezentanţi ai mişcării civice şi asociative din Spania, reprezentanţi religioşi, reprezentanţi ai mediului de afaceri, lideri importanţi ai comunităţii”, spune Gelu Vlaşin. 

„Discutăm despre despre noutăţile care apar în legătură cu tot ceea ce priveşte coronavirusul. Discutăm despre modalităţile prin care putem să prevenim fake-news-urile şi informaţiile false care sunt distribuite masiv în ultimul timp pe reţelele sociale. Discutăm despre posibilităţi de a sprijini, de a organiza campanii de strângere de fonduri”, explică acesta.

„Sigur că nu putem să răsturnăm lumea. Sunt foarte multe cazuri, sunt foarte multe probleme, dar încercăm, pe cât putem cel puţin să facem în aşa fel încât să dăm o mână de ajutor, să ne transmitem unul altuia informaţiile pertinente pe care le avem din domeniile noastre de activitate. Asta o facem pentru că sunt foarte mulţi dintre conaţionalii noştri care se află şi ei internaţi în spitale”, mai adaugă românul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici