LOVITURĂ pentru TUMP : Fostul preşedinte nu mai are voie să facă afaceri în New York pentru 5 ani

Un judecător din New York l-a găsit pe Donald Trump şi pe fiii săi adulţi vinovaţi de fraudă. Acesta a anulat certificarea de afaceri a Organizaţiei Trump, spunând că familia Trump a furnizat declaraţii financiare false timp de aproximativ un deceniu.

947 afișări
Imaginea articolului LOVITURĂ pentru TUMP : Fostul preşedinte nu mai are voie să facă afaceri în New York pentru 5 ani

Primul fost preşedinte american cu mug shot nu mai poate face afaceri în statul New York în următorii 5 ani.

Decizia judecătorului Arthur Engoron a venit cu câteva zile înainte ca fostul preşedinte să ajungă la proces.

Engoron a admis moţiunea procurorului general Letitia James pentru judecata sumară.

„În lumea inculpaţilor: apartamentele cu chirie reglementată valorează la fel ca apartamentele nereglementate; terenul restricţionat valorează la fel ca şi terenul nerestricţionat; restricţiile se pot evapora în aer subţire; o declinare a răspunderii din partea unei părţi care aruncă responsabilitatea altei părţi exonerează minciunile celeilalte părţi”, a scris judecătorul.

„Aceasta este o lume fantastică, nu lumea reală”, a spus Engoron.

El constată că Trump, fiii săi şi alţii „sunt vinovaţi pentru încălcări persistente” ale legii statului New York - pentru furnizarea unor rapoarte false creditorilor şi asiguratorilor timp de aproximativ un deceniu, în mod repetat, citează CNN.

Decizia este o lovitură pentru Trump şi o respingere totală a argumentelor sale că nu ar fi umflat valoarea terenurilor de golf, hotelurilor, caselor de la Mar-a-Lago şi Seven Springs în declaraţiile financiare.

„Astăzi, un judecător a decis în favoarea noastră şi a constatat că Donald Trump şi Organizaţia Trump s-au angajat în ani de fraudă financiară”, a declarat James într-un comunicat marţi seara.

Procurorul general a solicitat daune de 250 de milioane de dolari, o interdicţie pentru familia Trump de a mai opera afaceri în statul New York, fiindu-le anulată certificarea, şi să oprească compania să se angajeze în tranzacţii comerciale timp de cinci ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici