Peste 100 de kilograme de droguri, confiscate la Arad

Poliţiştii arădeni au confiscat peste 100 de kilograme de droguri, în valoare de aproximativ un milion de euro, într-o acţiune declanşată pentru anihilarea unui grup de crimă organizată, format din 28 cetăţeni români şi moldoveni, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

14 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de kilograme de droguri, confiscate la Arad

Peste 100 de kilograme de droguri, confiscate la Arad (Imagine: www.thesun.co.uk)

Pe parcursul acţiunii coordonate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au fost capturate 112 kilograme de canabis, precum şi aparatură folosită la falsificarea de cărţi de identitate româneşti de 28 cetăţeni români şi moldoveni.

Pe parcursul anilor 2007-2008, grupul a obţinut beneficii materiale substanţiale din traficul de migranţi, de droguri şi spălarea banilor proveniţi din activităţile ilicite.

Potrivit IGPR, din documentarea activităţii infracţionale a rezultat că membrii reţelei condusă de G. Ştefan, de 43 ani, au falsificat sau contrafăcut cărţi de identitate româneşti şi au traficat în spaţiul Uniunii Europene cetăţeni străini care nu aveau drept de acces.

"Documentele false folosite atât pentru transportul persoanelor, cât şi pentru desfăşurarea unor activităţi economice ilicite au fost confecţionate de către P. Attila Ştefan, de 40 ani, din Arad, proprietar al unei societăţi comerciale de advertising care deţinea tehnologia necesară falsificării", informează IGPR.

În acest caz, instanţa a emis şase mandate de arestare preventivă, restul membrilor grupului infracţional fiind cercetaţi în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici