Stanchev se plânge la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă privată

Consultantul internaţional Stamen Stanchev a declarat, joi, că va cere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) daune statului român pentru că i-ar fi fost "încălcat dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care a avut-o înainte de implicarea în dosarul privatizărilor strategice".

2 afișări
Imaginea articolului Stanchev se plânge la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă privată

Stanchev se plânge la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă privată

Stanchev a spus că plângerea este deja înregistrată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar nu a vrut să precizeze suma pe care o va cere statului român în acest proces.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, joi, un nou termen în procesul privatizărilor pentru 2 noiembrie, din cauză că actele dosarului se află la Înalta Curte de Casaţie, care urmează să se pronunţe cu privire la competenţa intanţei căreia i-a revenit, pentru judecare, cazul privatizărilor.

Procesul "privatizărilor" a început în 20 aprilie doar cu acuzaţii Stamen Stanchev - consultant internaţional, Mihai Dorinel Mucea - fost adjunct al şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi Mihai Radu Donciu - fost consilier al Ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (cu responsabilităţi pe linia privatizării agenţilor economici în subordinea ministrului).

Acuzele aduse altui consultant internaţional, Vadim Benyatov, implicat în cazul privatizărilor au fost disjunse, el părăsind între timp România, ca urmare a ridicării interdicţiei de a părăsi ţara, de către judecători. Parchetul a finalizat ancheta în cazul acestuia, urmând să-l trimită în judecată.

În aprilie, Stamen Stanchev, Dorinel Mucea şi Radu Donciu au fost trimişi în judecată pentru trădare prin transmitere de secrete, prevăzut de articolul 157 Cod penal.

În cazul celor trei, instanţa a stabilit, la primul termen de judecată, schimbarea măsurii preventive de a nu părăsi Capitala cu interdicţia a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici