Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia regizoarei Halyna Hutchins, împuşcată anul trecut

Actorul Alec Baldwin şi producătorii filmului western „Rust” au ajuns la o înţelegere cu familia regizoarei de imagine Halyna Hutchins, pe care Baldwin a împuşcat-o accidental în timpul filmărilor de anul trecut, au anunţat, miercuri, părţile, citate de Reuters.

1652 afișări
Imaginea articolului Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia regizoarei Halyna Hutchins, împuşcată anul trecut

Sursa foto: MediafaxFoto

Conform înţelegerii, producţia filmului cu buget redus va fi reluată în luna ianuarie, soţul regretatei regizoarei de imagine Halyna Hutchins, Matthew Hutchins, urmează să fie producător executiv. Joel Souza, care a fost rănit în timpul împuşcăturilor, va continua ca regizor, iar aceiaşi actori, inclusiv Baldwin, vor juca rolurile principale.

„Nu am niciun interes să mă angajez în incriminări sau în atribuirea de vină”, a declarat Hutchins, un avocat specializat în fuziuni şi achiziţii. „Cu toţii credem că moartea Halynei a fost un accident teribil”.

Baldwin şi alţii ar putea fi în continuare acuzaţi penal în legătură cu moartea regizoarei în vârstă de 42 de ani, în octombrie 2021, la o fermă de lângă Santa Fe, New Mexico, a declarat un procuror după anunţarea înţelegerii.

În timpul producţiei filmului, Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal de Baldwin când un revolver pe care îl folosea în timpul unei repetiţii a tras un glonţ real. Actorul din „30 Rock” şi „Saturday Night Live” a negat responsabilitatea pentru moartea lui Hutchins şi a declarat că nu ar fi trebuit să fie permisă niciodată prezenţa pe platou a unor gloanţe reale.

„Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestei situaţii tragice şi dureroase”, a declarat avocatul lui Baldwin, Luke Nikas, într-un comunicat.

Procurorul primului district judiciar din New Mexico, Mary Carmack-Altwies, a declarat că înţelegerea nu va avea niciun impact asupra deciziei sale de a depune sau nu acuzaţii penale în acest caz. Anchetatorii s-au concentrat pe stabilirea persoanei care a manevrat pistolul cu care a tras Baldwin.

„În timp ce procesele civile sunt soluţionate în mod privat şi implică adesea despăgubiri financiare, cazurile penale se referă doar la fapte”, a transmis biroul procurorului. „Dacă faptele şi dovezile justifică acuzaţii penale în conformitate cu legea din New Mexico, atunci vor fi aduse acuzaţii. Nimeni nu este mai presus de lege”.

În procesul intentat de familia Hutchins, depus în februarie, se spune că Baldwin poartă o răspundere semnificativă pentru crimă, deoarece ar fi trebuit să verifice dacă arma nu conţinea gloanţe reale, nu ar fi trebuit să o îndrepte spre o persoană şi nu ar fi trebuit să apese pe trăgaci.

Baldwin a declarat că i s-a spus că arma era „rece”, un termen din industrie care înseamnă că era sigură pentru utilizare, şi că nu a apăsat pe trăgaci.

Un test criminalistic al FBI asupra revolverului cu o singură acţiune a constatat că acesta „funcţiona normal” şi că nu ar fi tras fără ca trăgaciul să fie apăsat.

În luna august, Biroul de investigaţii medicale din New Mexico a declarat că împuşcătura a fost un accident, deoarece arma nu pare să fi fost încărcată în mod deliberat cu un glonţ real.

Agenţia de siguranţă a lucrătorilor din stat a amendat compania de producţie a filmului cu suma maximă posibilă, 137.000 de dolari, pentru ceea ce a descris ca fiind defecţiuni „voluntare” în ceea ce priveşte siguranţa, care au dus la moartea lui Hutchin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici