Video Cum a ajuns bătrâna Dacie vedetă în filmele de la Hollywood. Legătura dintre Batman şi maşina românească

  • O Dacia 1300 din 1977 este folosită în filme produse la Hollywood
  • Primul exemplar Dacia 1300 adus în SUA a apărut în seriale precum „Gotham” şi „The Americans”
  • Dacia-vedetă îi aparţine lui Eduard Palaghiţă, un român stabilit în New York. Automobilul vintage a fost vedeta unei sesiuni foto pe străzile goale din New York
1378 afișări

O Dacia 1300 a ajuns vedetă zilele acestea, după ce a fost în centrul unei sesiuni foto realizate pe străzile pustii din New York. Imaginile au devenit virale în toată lumea.

Însă bătrâna noastră Dacie este actor cu ştate vechi la Hollywood. A apărut în ultimii ani şi în mai multe producţii străine turnate la noi, cu Jean Claude Van Damme, Nicolas Cage sau Matt Damon. Iar Depeche Mode a folosit-o în clipul melodiei "Peace".

Simbolul epocii comuniste a trecut apoi oceanul. Eduard Palaghiţă, un român care trăieşte la New York, este proprietarul primei Dacii 1300 aduse în Statele Unite. Maşina a ajuns să atragă atenţia mai mult decât un Ferrari, iar ofertele pentru filme au început să curgă.  

Eduard Palaghiţă, proprietarul Daciei 1300 :A fost în "Gotham", un serial despre povestea lui Batman, a fost în serialul "The Americans", care este o poveste despre nişte ruşi care sunt aici spioni, în America, a fost pentru filmul "Clifford, the Big Red Dog", care o să fie acum la cinema, peste câteva luni sau poate la anul 

Eduard este plătit pentru fiecare zi în care maşina lui stă pe platoul de filmare.

Eduard Palaghiţă: În Gotham a fost maşina principală. Acolo a fost o secvenţă când au venit patru băieţi cu un sicriu deasupra maşinii, au ieşit din maşină, au dat sicriul jos şi erau nişte zombie sau ceva de genul acesta.

În unele secvenţe din filme cel care conduce maşina este chiar Eduard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici