Doliu în lumea teatrului. Îndrăgitul actor Remus Mărgineanu a decedat

Actorul Remus Mărgineanu, cunoscut din filme precum „Drumul Oaselor”, „Imposibila iubire” sau „Cardinalul”, a murit la vârsta de 84 de ani.

5279 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea teatrului. Îndrăgitul actor Remus Mărgineanu a decedat

Sursa foto: Facebook

Teatrul Naţional Craiova a anunţat, duminică, faptul că actorul Remus Mărginean a murit.

Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viaţă actorul şi profesorul Remus Mărginean, societar de onoare al Naţionalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înfiinţarea şcolii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, scrie Teatrul Naţional Craiova.

Pe lângă piesele în care a jucat la Teatrul Naţional Craiova, actorul este cunoscut şi din filme precum „Buzduganul cu trei peceţi” (1977), „Vlad Ţepeş” (1979), „Vacanţă tragică” (1979), „Drumul oaselor” (1980), „Imposibila iubire” (1984), „Loverboy” (2011) sau „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2011).

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu a fost „Cardinalul” (2019), un film a cărui acţiune se petrece în anii ’50, când conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestaţi şi închişi în penitenciarul de la Sighet.

Remus Mărgineanu s-a născut la 22 martie 1938 la Cugir, judeţul Alba.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici