Oraşul Liverpool va găzdui concursul Eurovision 2023

Liverpool, oraşul unde au cântat The Beatles, Frankie Goes to Hollywood şi The Wombats va găzdui concursul Eurovizion pe 13 mai, după ce a învins Glasgow, relatează BBC.

198 afișări
Imaginea articolului Oraşul Liverpool va găzdui concursul Eurovision 2023

commons.wikimedia

Spectacolul va avea loc în Marea Britanie după ce câştigătorul de anul acesta, Ucraina, nu a putut să găzduiască concursul din cauza războiului.

Oficialii din Liverpool au declarat că evenimentul, care va avea loc la M&S Bank Arena cu o capacitate de 11.000 de locuri, va fi organizat "în numele Ucrainei".

Anunţul de vineri a venit după un proces de licitaţie extrem de disputat, în care din 20 de posibile oraşe gazdă au rămas două.

Glasgow a fost favorită la casele de pariuri.

Liverpool se poate aştepta acum la mii de vizitatori şi la o parte din lumina reflectoarelor la nivel mondial în luna mai. Aproximativ 160 de milioane de telespectatori din întreaga lume au urmărit în direct spectacolul din acest an.

Istoria muzicală bogată a oraşului atrage deja sute de mii de turişti muzicali în fiecare an, iar printre evenimentele majore din trecut se numără premiile MTV Europe Music Awards din 2008.

Marea Britanie a găzduit Eurovision de opt ori în trecut, ultima dată la Birmingham, în 1998. Însă în 2023 va fi pentru prima dată când concursul se va desfăşura la Liverpool.

În mod normal, o ţară câştigătoare găzduieşte concursul din anul următor, dar faptul că Sam Ryder, cântăreţul din Essex, s-a clasat pe locul al doilea în luna mai a acestui an, a făcut ca Regatul Unit să fie ales.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici