A folosit un bol, cumpărat cu mărunţiş la un târg de vechituri, ca suport pentru periuţa de dinţi timp de patru ani. Recent a aflat că era posesorul a ceva DEOSEBIT

Un bărbat a folosit timp de mai mulţi ani pe post de suport pentru periuţa de dinţi un bol de ceramică din Epoca Bronzului, vechi de aproape 4.000 de ani.

18542 afișări
Imaginea articolului A folosit un bol, cumpărat cu mărunţiş la un târg de vechituri, ca suport pentru periuţa de dinţi timp de patru ani. Recent a aflat că era posesorul a ceva DEOSEBIT

A fost folosit un bol, cumpărat cu mărunţiş la un târg de vechituri, ca suport pentru periuţa de dinţi timp de patru ani. Recent a aflat că era posesorul a ceva DEOSEBIT

Karl Martin, un evaluator de la compania Hansons Auctioneers din Anglia, a cumpărat obiectul în 2013, la o licitaţie organizată într-un târg de vechituri. Bărbatul a dat 4 lire sterline pe bol, iar la momentul respectiv nu a ştiut cât de valoros este, transmite Inquisitr.

Martin şi-a dat seama că s-ar putea să deţină ceva deosebit atunci când la compania pentru care lucrează a văzut obiecte de olărie cu desene similare pe ele. Atunci, bărbatul a dus bolul la un coleg, James-Seymour Brenchley, specializat în artă veche. Acesta i-a spus că bolul datează de acum 4.000 de ani. Din păcate, însă, nu este un obiect foarte scump.

Obiectul provine din Valea Indului, dintr-o zonă din Afganistanul de astăzi şi a fost realizat de un artizan din civilizaţia harappă.

Bolul a fost scos la licitaţie chiar de către Hansons Auctioneers şi a fost vândut pentru 80 de lire sterline. Nu o avere, dar i-a adus un profit substanţial lui Martin, care a dat pe el 4 lire.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici