Ai mânca ouă de struţ? Ce gust au şi cum se prepară

Ouăle de struţ, un aliment puţin cunoscut până acum, au început să apară în magazinele din Marea Britanie şi sunt extrem de căutate de clienţi.

12398 afișări
Imaginea articolului Ai mânca ouă de struţ? Ce gust au şi cum se prepară

Struţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ouăle de struţ, cele mai mari ouă de pasăre de pe planetă, au aproximativ 16 centimetri înălţime, o circumferinţă de 42 de centimetri şi o greutate de aproximativ 2 kilograme. Costul unui astfel de ou este de 22,7 euro, scrie dailymail.co.uk.

Disponibile din martie până la începutul lunii septembrie, ouăle de struţ sunt comercializate în cutii roz cu zone transparente, pentru a putea fi văzute de către clienţi.

Un ou de struţ este echivalentul a 24 de ouă mari de găină şi este suficient pentru o omletă care poate hrăni 15 persoane.

"Avem o mulţime de clienţi care vor să facă acest experiment la gătit. Ouăle de struţ aduc puţin amuzament unei mese", spune Frances Westerman, reprezentanta lanţului de magazine care vinde ouăle.

Clarence Court, furnizorul de ouă de struţ, sugerează ca acestea să fie consumate fierte uşor, ca un început de cină la o petrecere.

Bucătarul şef al unui restaurant din Londra spune însă că aceste ouă sunt foarte asemănătoare la gust cu cele de găină şi pot fi consumate în omletă sau prăjite.

"Dacă le fierbeţi sau le prăjiţi veţi păstra scara oului, ceea ce este scopul principal al servirii unui astfel de ou. Un ou uriaş fiert sau un gălbenuş enorm în farfurie vor avea un impact real", spune bucătarul.

Un ou de struţ fiert moale este gata în 50 de minute, iar pentru a-l fierbe tare sunt necesare 90 de minute. Coaja oului este extrem de tare şi trebuie spartă cu un cuţit zimţat pentru pâine sau chiar cu o maşină de găurit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici