Băuturile tematice de Crăciun din unele lanţuri de cafenele pot conţine chiar şi 23 de linguriţe de zahăr

Se pare că băuturile lansate anual în preajma Crăciunului de câteva lanţuri de cafenele renumite pot dăuna sănătăţii, întrucât conţin o cantitate excesivă de zahăr, potrivit CNN.

881 afișări
Imaginea articolului Băuturile tematice de Crăciun din unele lanţuri de cafenele pot conţine chiar şi 23 de linguriţe de zahăr

Băuturile tematice de Crăciun care conţin chiar şi 23 de linguriţe de zahăr

La Starbucks, cei aproape 600 de mililitri dintr-un pahar de ciocolată caldă cu caramel şi frişcă, una dintre băuturile cel mai des cumpărate în preajma sărbătorilor, conţine echivalentul a 23 de linguriţe de zahăr, adică 758 de calorii. Nici restul băuturilor preparate de celebra cafenea nu sunt mai prejos în ceea ce priveşte excesul de zahăr, au transmis britanicii care au efectuat analiza, conform CNN.

Mai mult, rezultatele testelor indică o creştere a conţinutului de zahăr din băuturile festive, comparativ cu aceleşi preparate din decembrie, anul trecut.

Grupul care a efectuat analiza solicită guvernului reglementarea dozei de zahăr admise, cu scopul de a combate efectel negative precum obezitatea în rândul copiilor şi nu numai.

„Cafenelele trebuie să reducă nivelul de zahăr al băuturilor şi să promoveze alternativele mai sănătoase”, a declarat medicul nutriţionist Holly Gabriel. „Rezultatele sunt cu adevărat îngrijorătoare, mai ales că mulţi copii consumă cu regularitate asemenea băuturi care nu le afectează doar sănătatea la nivel general, ci şi dantura” au adăugat dentiştii.

Starbucks menţionează pe site-ul oficial că produsele lor conţin zahăr obţinut în mod natural din lactoză.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici