Bradley Cooper ar dori să joace rolul lui Lance Armstrong într-un film despre viaţa ciclistului

Actorul nominalizat la Oscar Bradley Cooper a declarat că şi-ar dori să joace rolul lui Lance Armstrong într-un film despre viaţa ciclistului.

223 afișări
Imaginea articolului Bradley Cooper ar dori să joace rolul lui Lance Armstrong într-un film despre viaţa ciclistului

Bradley Cooper ar dori să joace rolul lui Lance Armstrong într-un film despre viaţa ciclistului (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Bradley Cooper, care a jucat în "Scenariu pentru happy-end" şi "Marea mahmureală" şi care este nominalizat anul acesta la Oscar pentru prestaţia din cel dintâi film, a declarat pentru BBC că ar fi interesat de rolul lui Lance Armstrong.

"Cred că este fascinant. Este un personaj interesant", a spus Bradley Cooper despre Lance Armstrong.

Paramount Pictures pregăteşte un film bazat pe viaţa ciclistului care a câştigat de şapte ori Turul Franţei şi căruia i s-au retras titlurile după ce s-a dovedit că s-a dopat în timpul competiţiilor.

Studiourile Paramount nu au anunţat încă distribuţia filmului, iar Copper a spus că nu a primit o ofertă oficială în acest sens. Alte nume vehiculate pentru acest rol mai sunt Matt Damon, Jake Gyllenhaal, Michael Fassbender şi Christian Bale.

"Îmi amintesc că Matt Damon voia să lucreze la filmul după autobiografia (lui Armstrong - n.r.) în urmă cu câţiva ani", a spus Cooper. "Mi-ar plăcea să joc personajul acesta. Mi-ar plăcea să fac ceva de genul acesta. Este fascinant", a adăugat actorul.

Paramount Pictures şi compania de producţie a celebrului J.J. Abrams au anunţat că vor realiza un film despre biografia lui Lance Armstrong scrisă de reporterul The New York Times, Julie Macur- "Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong".

Bradley Copper a apărut la emisiunea "Breakfast on Tuesday" de la BBC One. În emisiunea respectivă, actorul a povestit că la ceremonia Oscarurilor din februarie o va avea drept parteneră pe mama sa.

La finalul săptămânii trecute, Lance Armstrong a pus capăt îndelungatei perioade în care nega că ar fi folosit substanţe dopante în cariera sa sportivă, când a devenit de şapte ori câştigător al Turului Franţei.

Sportivul în vârstă de 41 de ani a mărturisit într-un interviu de 91 de minute acordat vedeteie de televiziune Oprah Winfrey că s-a dopat.

Cu câteva ore înaintea interviului, Lance Armstrong şi-a cerut scuze faţă de membrii fundaţiei Livestrong, organizaţiei înfiinţată de el şi care se ocupă de lupta împotriva cancerului.

Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câştigător al Turului Franţei s-a dopat sistematic, Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a câştigat Marea Buclă între anii 1999 şi 2005. Lance Armstrong s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici