Cafeaua apără femeile de cancerul la colon

Femeile care beau două sau trei cafele pe zi îşi reduc la jumătate riscul de a face cancer la colon comparativ cu cele care nu beau deloc, în timp ce la bărbaţi, cafeaua nu are niciun fel de efect benefic, conform unui studiu al cercetătorilor japonezi.

3 afișări
Imaginea articolului Cafeaua apără femeile de cancerul la colon

Cafeaua apără femeile de cancerul la colon

Cercetătorii de la National Cancer Center din Tokyo au studiat datele obţinute în urma unei analize desfăşurate în rândul a 96.000 de femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, pe o perioadă de 12 ani, începând cu 1990.

Rezultatele cercetătorilor, care au fost publicate în International Journal of Cancer, nu au găsit nicio legătură între consumul de ceai verde şi cancerul la colon.

Inoue a subliniat faptul că mecanismul prin care cafeaua ar putea preveni cancerul la colon este necunoscut. Conform cercetătorului, conţinutul cofeinei ar putea stimula funcţionarea colonului sau efectul ar putea fi datorat proprietăţilor antioxidante ale cafelei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici