Cartea "adevăratei" Alice din Ţara Minunilor, scoasă la licitaţie

O copie a cărţii "Through the Looking Glass and What Alice Found There" ce i-a aparţinut fetiţei care l-a inspirat pe Lewis Carroll, autorul romanului "Alice în Ţara Minunilor", va fi scoasă la licitaţie în decembrie, au anunţat organizatorii.

24 afișări
Imaginea articolului Cartea "adevăratei" Alice din Ţara Minunilor, scoasă la licitaţie

Cartea "adevăratei" Alice din Ţara Minunilor, scoasă la licitaţie (Imagine din arhivă; Radu Iordache/Mediafax Foto)

În cadrul acestei licitaţii, ce va avea loc pe 16 decembrie, casa organizatoare - Profiles in History - va prezenta şi o copie a volumului "The Tale of Peter Rabbit" care a aparţinut autoarei Beatrix Potter. Cele două volume provin dintr-o colecţie a fostului jucător profesionist de fotbal american Pat McInally.

Volumul "Through the Looking Glass and What Alice Found There" a aparţinut lui Alice Liddell, înainte de a intra în colecţia lui Pat McInally, şi are un preţ de vânzare estimat la 150.000 de dolari.

În 1862, pe când avea 10 ani, Alice Liddell a mers la un picnic împreună cu vecinul ei, profesorul Charles Dodgson, profesor de matematică la Oxford, care obişnuia să scrie sub pseudonimul Lewis Carroll. El i-a spus o poveste care a devenit mai târziu romanul "Alice în Ţara Minunilor".

Cartea sa "Through the Looking Glass and What Alice Found There" este continuarea acestui roman.

Reprezentanţii casei de licitaţii Profiles in History se aşteaptă ca volumul "The Tale of Peter Rabbit" să atingă un preţ de vânzare de 120.000 de dolari.

În cadrul acestei licitaţii, care are ca temă romanele pentru copii, vor fi prezentate o copie a volumului "The Wonderful Wizard of Oz", o copie din ediţia limitată "Winnie the Pooh" semnată de autorul A.A. Milne şi volumul "The House at Pooh Corner".

Specialiştii se aşteaptă ca vânzările totale din cadrul acestei licitaţii să depăşească un milion de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici