Ce ştii despre sandvişuri?

Sandvişurile au fost inventate în Anglia, iar denumirea este preluată de la un conte englez din secolul 18.

1923 afișări
Imaginea articolului Ce ştii despre sandvişuri?

Hepta

Fox News vă invită să vă puneţi la încercare cunoştinţele voastre despre cele mai consumate preparate la micul dejun. 

Iată însă câteva informaţii înainte de a face testul. 

Numele de sandviş provine de la John Montagu, cel de-al patrulea conte de Sandwich, un aristocrat englez al secolului 18. 

Primul sandviş a fost realizat în anul 1762, în Anglia.

Un sandviş american clasic conţine şuncă, roşie, carne de curcan, slănină, salată, maioneză şi brânză.

Au apărut treptat sandvişuri specifice ţărilor şi regiunilor, precum "sandvişul submarin italian" ce conţinea felii tăiate de roşii, carne, salată, brânză italiană şi ceapă roşie. 

Ingredientele unui sandviş clasic de tip Reuben  erau carnea de vită din conservă, brânză elveţiană, varză murată şi sos rusesc. 

Un sandviş cubanez conţine şuncă, carne friptă de porc, brânză elveţiană, murături şi muştar. 

Un "sandviş Philly cheesesteak"  conţine friptură, ceapă şi brânză. 

Cel mai mare sandviş a fost realizat în 2005 şi a cântărit peste 2 tone.

În 2019 a fost atins un record de 57.662 de sandvişuri preparate într-o oră. În medie, peste 300 milioane de sandvişuri sunt consumate zilnic în SUA.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici