''Cei Trei Muşchetari'', cei mai celebri lei din Namibia, au fost omorâţi de un fermier

Un fermier a omorât trei dintre leii adaptaţi condiţiilor vitrege din deşertul Namib din cauza conflictului dintre oameni şi animalele sălbatice.

3883 afișări
Imaginea articolului ''Cei Trei Muşchetari'', cei mai celebri lei din Namibia, au fost omorâţi de un fermier

''Cei Trei Muşchetari'', cei mai celebri lei din Namibia, au fost omorâţi de un fermier

Un crescător de animale care se afla în deşertul Namibiei a otrăvit carnea măgarului său, care fusese ucis de un grup de lei cu o seară în urmă, pentru a se răzbuna pe aceştia pentru că i-au omorât singurul ,,mijloc de transport'' din deşert.

Potrivit Descoperă, incidentul a fost relatat către fondatorul Desert Lion Conservation Project, Philip Stander, care urmăreşte modul de adaptare al speciilor de leu din deşert.

Familia de lei protejată de Slander era formată din cinci fraţi, toţi adaptaţi condiţiilor secetoase din deşert. Aceştia erau cunoscuţi cu denumirea de ,,Muschetarii''. Cei trei lei au fost omorâţi în 9 august 2016, în Purros Conservancy.

Culmea, cu câteva zile înainte, Ministerul Mediului şi al Turismului din Namibia a aprobat transportarea celor trei lei către un parc naţional în care urmau să fie ţinuţi la distanţă de fermieri şi animalele lor.

Carnea otrăvită a măgarului i-a omorât pe cei trei fraţi, iar ministerul doreşte să îi acuze penal pe cei implicaţi. Deşi este printre cele mai grave cazuri, acesta este doar unul dintre nenumăratele conflicte dintre oameni şi leii din zonă. În iunie 2016, o leoaică a fost împuşcată după ce un taur a fost omorât de lei în apropierea aşezământului Otjindakui.

Incidentele recente reflectă expansiunea leilor din regiunea Kunene, Namibia.Compensaţiile pe care fermierii le primesc de la autorităţi atunci când este ucis un animal sunt insuficiente pentru a-l înlocui. Numărul crescut de lei îi bucură pe ghizii turistici, în timp ce fermierii connsideră că sunt o pacoste. Aprecierile conservaţioniştilor şi ale turiştilor au declanşat un val de investiţii prin care se doreşte stoparea conflictului.

În urmă cu mai bine de 30 de ani, s-au instaurat nişte gărzi, finanţate din donaţiile WWF din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Organizaţiile au încercat să aplaneze conflictele dintre oameni şi lei printr-un sistem de compensare pentru crescătorii de animale, prin implementarea poliţiei comunitare, instalarea luminilor puternice în aşezămintele fermierilor, a aparatelor cu ultra sunete şi a artificiilor. Totodată, turismul i-a ajutat pe lei să fie mult mai calmi în preajma oamenilor.

Cei cinci lei au fost protagoniştii documentarului din 2015, realizat National Geographic, denumit ,,Regii detronaţi din Namib''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici