Cele mai populare costume de Halloween: Michael Jackson, Barack Obama şi Bernard Madoff

Cele mai populare costume de Halloween sunt inspirate, în 2009, de cântăreţul Michael Jackson, preşedintele american Barack Obama şi escrocul Bernard Madoff, americanii fiind hotărâţi să sărbătorească în pofida crizei economice. Chiar dacă sărbătoarea de Halloween, care semnifică un ritual celtic păgân de celebrare a morţilor pe 31 octombrie, este prilej de distracţie în special pentru copii, nici adulţi nu renunţă la sărbătoare, fiind un prilej bun pentru a se deghiza în personaje care sugerează frica şi groaza.

877 afișări
Imaginea articolului Cele mai populare costume de Halloween: Michael Jackson, Barack Obama şi Bernard Madoff

Masca de Halloween Barack Obama vampir, printre cele mai populare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Halloween-ul este un bun antidot împotriva recesiunii", consideră Jim Moore, director de marketing al unui site ce comercializează costume de Halloween.

"Este o zi în care se evadează, în care putem fi altcineva pentru doar câţiva bani", spune şi Diane Lake, director al unui al magazin de costume.

Astfel, măştile care înfăţişează personaje politice rivalizează, în 2009, cu costume de zombie şi de vampiri, inspirate de filmul "Twilight".

De asemenea, la loc de cinste în rândul costumelor preferate de public stau şi cele inspirate din videoclipurile lui Michael Jackson, care a murit în luna iunie, cum ar fi o bluză roşie din videoclipul "Thriller" sau celebrii pantaloni din "Bad".

Totodată, printre cele mai bine vândute măşti se numără cele care îl înfăţişează pe escrocul bursier Bernard Madoff, care are de ispăşit o pedeapsă de 150 de ani de închisoare.

"Unul dintre clienţii noştri a avut ideea (cu masca Bernard Madoff, n.r). Am desenat-o, am produs-o într-o fabrică din Mexic şi am livrat deja 18.000 de bucăţi. Vânzările merg foarte bine", a explicat Howard Beige, vicepreşedintele companiei Rubies, care a fabricat măştile cu Madoff.

În topul celor mai bine vândute măşti se numără şi una care îl înfăţişează pe preşedintele american Obama ca vampir.

Masca, denumită "Barackula", are ochi translucizi şi dinţi ascuţiţi şi s-a vândut deja în mii de exemplare.

"Este pentru prima dată când o mască ce înfăţişează un preşedinte se vinde atât de bine. Aş putea spune că masca «Barackula» va fi cea mai populară dintre toate, surclasând masca lui Bill Clinton din 1990", a declarat Brad Butler, patron al site-ului Halloween Express, care a vândut deja 3.000 de astfel de măşti Barackula.

Printre figurile politice transformate în măşti de Halloween se numără, alături de Obama, soţia sa Michelle, dar şi Hillary Clinton sau Arnold Schwarzenegger.

Studiile de piaţă anterioare prevedeau un Halloween sumbru din punctul de vedere al vânzărilor de produse specifice, din cauza recesiunii economice. Conform Federaţiei Naţionale a Distribuitorilor din SUA, vânzările de produse specifice de Halloween se află în scădere cu 18% comparativ cu 2008, ajungând la 4,75 miliarde de dolari, bugetul alocat achiziţionării unor astfel de produse fiind de 56 de dolari, comparativ cu 66 de dolari în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici