- Home
- Life-Inedit
- ST. ANDREW, (22.08.2016, 07:30)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au descoperit de unde provine senzaţia de deja vu
Cercetătorii au descoperit o nouă explicaţie a particularităţii stranii din creierul uman, numită deja vu. Akira O'Conner, de Universitatea din St. Andrew, a explicat cum deja vu-ul este doar o metodă prin care creierul uman îşi verifică sistemul de memorie.
10440 afișări

Cercetătorii au descoperit de unde provine senzaţia de deja vu
O'Conner şi colegii săi au dezvoltat o tehnică de declanşare artificială a deja vu-ului. Pentru a obţine acest lucru, echipa le-a prezentat participanţilor la studiu o serie de cuvinte înrudite, fără a dezvălui cuvântul care le leagă între ele, scrie Descoperă.
De exemplu, în cadrul unui test, echipa a oferit cuvintele pat, pernă, vis şi noapte fără a oferi şi termenul somn.
Pentru a fi siguri că participanţii nu au auzit şi cuvântul somn, cercetătorii i-au întrebat pe participanţi dacă au auzit un cuvânt care începe cu litera ,,s'', aceştia negând afirmaţia. Mai târziu, când au fost întrebaţi ce cuvinte le-au fost prezentate, majoritatea au avut tendinţa să spună că au auzit şi cuvântul somn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Dottie Perkins este de nerecunoscut într-un selfie, după ce a slăbit peste 300 de kilograme
-
Jens Stoltenberg denunţă riscurile generate de Coreea de Nord
-
China respinge acuzaţiile SUA şi consideră că Washingtonul e responsabil de conflictul din Ucraina
-
Eduad Novak explică cum au fost alocaţi banii pentru federaţiile sportive: : „Finanţarea are în centrul său performanţa şi o direcţie de dezvoltare pe termen lung”
Utilizând rezonanţa magnetică funcţională, echipa a observat că atunci când deja vu-ul apare, cea mai activă parte din creier nu este cea legată de memorie, cum ar fi hipocampusul, ci zona frontală care este implicată în luarea deciziilor.
După cum crede şi O'Conner, această regiune frontală monitorizează modul în care amintirile noastre sunt reluate.





Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe