- Home
- Life-Inedit
- (21.11.2017, 13:44)
- Ivona Stog
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Codul de patru litere pe care NIMENI nu îl vrea pe biletul de avion
Există un cod de patru litere pe care nimeni nu şi-l doreşte pe biletul de avion, deoarece înseamnă că pasagerul este supus unui control suplimentar de securitate, scrie Independent.
11366 afișări

Codul de patru litere pe care NIMENI nu îl vrea pe biletul de avion
Este vorba despre SSSS.
Dacă o persoană zboară în sau din Statele Unite şi este destul de ghinionistă încât să aibă codul SSSS imprimat pe biletul de îmbarcare, există şansele unei examinări suplimentare.
SSSS înseamnă ”Secondary Security Screening Selection”/ ”Selecţia Secundară pentru Scanare de Securitate” şi obligă pasagerul la o căutare aprofundată a pungilor, la scanarea în plus a corpului şi, uneori, la un mic interogatoriu cu privire la planurile de călătorie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
I-a confiscat telefonul, i-a lut mașina. Poliția din Florida oprește un șofer de 10 ani pe autostradă
-
Capsula NASA cu mostre de pe asteroidul Bennu a aterizat în Utah
-
Baza rusă din Nagorno-Karabah a fost bombardată de Azerbaidjan
-
Portul Timişoara. Nica: Pentru prima dată în aproape 70 de ani, opt ambarcaţiuni din Serbia sunt ancorate în Timişoara
Administraţia pentru Securitatea Transporturilor a declarat că cei care sunt nevoiţi să treacă prin acest procedeu suplimentar sunt aleşi de programul ”Secure Flight” cu ajutorul unei baze de date a agenţiilor de transport persoane. De asemenea, sunt vizate de acest program persoanele care îşi cumpără un bilet doar dus, cele care achiziţionează în ultimul moment un loc pentru o cursă aeriană sau călătorii care se întorc dintr-o ţară cu risc ridicat.
În plus, un purtător de cuvânt al TSA a declarat că pasagerii primesc codul SSSS dacă apar pe o listă de urmărire a FBI, numită Selectee List, dar alţii primesc codul la întâmplare.
Programul ”Secure Flight” a fost implementat în 2010 ca urmare a legilor care au intrat în vigoare după 11 septembrie. Cu toate acestea, codul a fost văzut pe biletele de îmbarcare înainte de acel moment, astfel încât se crede că acest cod a fost folosit şi în cadrul unui program anterior.









Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe