- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (21.01.2008, 15:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cofeina contribuie la creşterea riscului de avort spontan
Femeile care beau cantităţi mari de cafea în timpul sarcinii prezintă mai multe riscuri de a suferi un avort spontan, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology.
3 afișări
Cofeina contribuie la creşterea riscului de avort spontan
Femeile însărcinate ar trebui să renunţe la consumul de băuturi cu cofeină, spun autorii acestui studiu, cercetătorii de la centrul Kaiser Permanente, un important grup de îngrijire şi cercetări medicale.
Acesta este primul studiu care a luat în calcul simptomele specifice sarcinii, precum vomă şi greaţă, pentru a pune mai bine în evidenţă asocierea dintre consumul de cofeină şi avortul spontan, spun autorii.
Greţurile matinale şi voma provocate de sarcină le determină pe multe femei să evite băuturile ce conţin cofeină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului
-
Vremea se încălzeşte în Capitală. Ploi şi maxime de 24 de grade
-
Cresc preţurile în industria prelucrătoare, construcţii şi în comerţ
-
Horia Constantinescu renunţă la şefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanţa
Studiul, la care au participat 1.063 de femei însărcinate şi care s-a desfăşurat în perioada 1996 - 1998, "confirmă asocierea dintre cofeină şi avort spontan, după ce s-au luat în calcul doar femeile care au continuat să consume băuturi cu cofeină pe perioada sarcinii", spun cercetătorii.
Femeile care au consumat zilnic cel puţin două ceşti de cafea sau cinci cutii de băuturi cu cofeină (echivalentul a 200 de miligrame de cofeină) au prezentat de două ori mai multe riscuri de avort faţă de cele care nu au consumat cofeină pe timpul sarcinii.
Femeile care au consumat zilnic mai puţin de 200 de miligrame de cofeină au prezentat cu 40% mai multe riscuri de a suferi un avort.
Cofeina se găseşte în cafea, dar şi în ceai, băuturi energizante sau ciocolată caldă.
Cofeina poate afecta sănătatea fătului, pentru că acesta nu o poate metaboliza. Cofeina poate afecta dezvoltarea celulară şi scădea fluxul sangvin de la mamă la făt. Unii cercetători sunt de părere că această substanţă poate afecta greutatea la naştere a copilului şi favoriza naşterea prematură.
Citește pe alephnews.ro: Gheața polară se topește și modifică rotația Pământului. În următorii ani vom pierde o secundă
Citește pe www.zf.ro: Revoltă la Carrefour în România: Cu cât sunt plătiţi angajaţii
Citește pe www.zf.ro: Surpriză de la Kaufland în România. A investit deja peste 1 mil. euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FOTO. Expoziția Brâncuși de la Centrul Pompidou din Paris a început. Timpul nu așteaptă: O poți vizita până în iulie
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe