Compozitorul şi cântăreţul britanic John Martyn a decedat

Compozitorul şi cântăreţul britanic John Martyn, cunoscut pentru piesele care combină muzica folk cu acordurile de blues, care a colaborat cu muzicieni celebri, precum Eric Clapton şi Phil Collins, a decedat la vârsta de 60 de ani, potrivit anunţului postat pe site-ul artistului.

13 afișări
Imaginea articolului Compozitorul şi cântăreţul britanic John Martyn a decedat

Compozitorul şi cântăreţul britanic John Martyn a decedat

În urmă cu câteva săptămâni, Martyn a primit Ordinul Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth a II-a.

Anunţul postat pe site-ul personal al artistului britanic nu precizează cauza decesului.

Martyn, al cărui nume real a fost Iain David McGeachy, s-a născut în New Malden, în sudul Londrei, în 1948, dar a crescut în Glasgow.

Muzicianul şi-a lansat albumul de debut, "London Conversation", în octombrie 1967.

De-a lungul carierei, el a lansat alte 20 de albume de studio şi a colaborat cu muzicieni celebri, precum Eric Clapton, Genesis, Phil Collins şi solistul trupei Pink Floyd, David Gilmour.

Cel mai cunoscut album al lui Martyn este "Solid Air", lansat în 1973, care a inclus piesa "May You Never", preluată ulterior de Clapton şi despre care se spune că i-a inspirat pe irlandezii din trupa U2.

Martyn, cunoscut pentru faptul că nu a trădat niciodată stilul de viaţă rock and roll, avea un picior amputat mai jos de genunchi, din cauza unui chist.

După ce a aflat vestea, Phil Collins a declarat: "Este o ştire extrem de tristă. Am lucrat cu el şi îl cunosc din anii '70. A fost un mare prieten. Nu făcea compromisuri, iar acest lucru a supărat multe persoane, dar a fost unic şi nu va mai exista cineva ca el".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici