Concertul Megadeth de la Bucureşti, de pe 13 iulie: Trupele Myrath şi Dirty Shirt cântă în deschidere

Megadeth revine în Bucureşti, pe 13 iulie, la Arenele Romane, cu unul dintre cele mai aşteptate show-uri de metal ale anului, în deschiderea concertului cu începere de la ora 18:30, cântând formaţia de oriental metal Myrath şi trupa românească de crossover folkcore metal Dirty Shirt.

670 afișări
Imaginea articolului Concertul Megadeth de la Bucureşti, de pe 13 iulie: Trupele Myrath şi Dirty Shirt cântă în deschidere

Concertul Megadeth de la Bucureşti, de pe 13 iulie: Trupele Myrath şi Dirty Shirt cântă în deschidere (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Concertul de pe 13 iulie de la Bucureşti al formaţiei americane Megadeth promite să rămână în memoria fanilor drept un eveniment incendiar.

Pe 13 iulie la Arenele Romane, fanii for fi invadaţi de Dave Megadeth, Kiko Loureiro, David Ellefson & Chris Adler şi vor avea şansa de a trăi pe propria piele piesele consacrate semnate Megadeth, precum „Symphony of Destruction”, „A Tout Le Monde”, „Hangar 18” şi multe altele, dar şi piese extrase de pe cel mai recent disc, “Dystopia”.

Desemnat deja de fani şi critici de specialitate cel mai bun album metal al anului, “Dystopia” lansat pe 22 ianuarie, a obţinut rezultate excelente, fiind singurul disc situat pe locul 3 în topul general Billboard 200 (după Adele şi Justin Bieber). Totodată, “Dystopia” s-a clasat pe primul loc în topurile Billboard Hard Rock şi Billboard Rock Albums.

Înainte de show-ul Megadeth, vor urca pe scenă formaţia de oriental metal Myrath, precum şi trupa românească de crossover folkcore metal, Dirty Shirt.

Myrath este o reprezentantă de seamă a progressive metal-ului şi este cunoscută ca promovând “Oriental Metal”-ul în întreaga lume. 

De origine franco-tunisiană, Myrath a reuşit în doar câţiva ani să ocupe un loc important în topul celor mai apreciate şi respectate formaţii din comunitatea internaţională de rock şi metal. Cel mai recent disc lansat, “Legacy”, s-a bucurat de reacţii foarte bune şi a putut fi ascultat live atât în SUA, cât şi în Europa. 

Myrath au lăsat o impresie frumoasă celor care au şansa de a-i vedea cântând în deschiderea concertului HIM de la Timişoara ce a avut loc în iulie anul trecut.

Melodia “Believer”, extrasă de pe albumul “Legacy” al Myrath 


Dirty Shirt este una dintre cele mai active şi originale trupe de rock din România. S-a remarcat prin câştigarea locul 2 la Wacken Metal Battle în 2014. Stilul lor unic este rezultatul îmbinării unor elemente muzicale originale: rock, metal, folclor românesc, funk, electro şi nu numai. Cel mai recent album, “Dirtylicious”, lansat în 2015, a devenit deja popular in randul fanilor muzicii rock din România.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim şi pe eventim.ro. Acestea sunt disponibile la preţul de 120 lei, iar în ziua concertului preţul unui bilet va fi de 145 lei.

Trupa americană de heavy metal Megadeth a fost formată în 1983, de Dave Mustaine, în urma plecării sale din Metallica. Pionieră a genului thrash metal american, Megadeth a devenit celebră în anii '80, membrii formaţiei schimbându-se însă frecvent, în parte din cauza problemelor notorii provocate de abuzul de substanţe interzise.

Din 1983 până în 2002, Mustaine şi basistul Dave Ellefson au fost singurii membri constanţi în trupă. Formaţia s-a destrămat în 2002, după ce Mustaine a suferit o leziune severă a nervilor de la mâna stângă. Totuşi, după ce s-a recuperat fizic, acesta s-a reunit cu foştii colegi, în 2004, lansând albumul "The System Has Failed", urmat de "United Abominations" (2007). Megadeth a vândut peste 20 de milioane de albume în toată lumea, trupa având şi 7 nominalizări consecutive la Grammy Awards, pentru Best Metal Performance.

Megadeth a cântat în România, în iunie 2010, în show-ul "The Big Four" din cadrul Sonisphere Festival, alături de ceilalţi "grei" din muzica heavy metal, Metallica, Slayer şi Anthrax.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici