Danemarca va deporta o bătrână din România, sub incidenţa noii legislaţii împotriva cerşitului

O româncă în vârstă de 63 de ani a fost condamnată marţi la 20 de zile de închisoare ipentru că ar fi cerşit într-un cartier din Copenhaga, aceasta urmând să fie deportată după săvârşirea pedepsei, informează presa internaţională.

782 afișări
Imaginea articolului Danemarca va deporta o bătrână din România, sub incidenţa noii legislaţii împotriva cerşitului

Danemarca va deporta o bătrână din România, sub incidenţa noii legislaţii împotriva cerşitului

Sentinţa marchează prima deportare sub noua legislaţie împotriva cerşitului, ce a fost implementată în luna iulie de către ministrul Justiţiei, Søren Pape Poulsen.

Nu este însă prima deportare întreprinsă de statul danez din cauza cerşitului.

În luna noiembrie, un tribunal din Danemarca a condamnat o slovacă la 40 de zile de închisoare, aceasta fiind apoi deportată în ţara sa de origine.

Procurorul Marlene Beynon a reuşit să convingă Tribunalul municipal din Copenhaga că românca reprezenta o ameninţare la adresa statului danez, una dintre condiţiile necesare deportării.

Beynon a susţinut că femeia ar fi ”deranjat trecătorii, încercând să stabilească contact vizual cu aceştia”.

Aceasta s-a apărat declarând că cerşeşte pe străzile oraşului pentru a-şi susţine financiar cei şapte copii din România, ea fiind anterior condamnată pentru cerşit.

După deportare femeii i se va interzice accesul în Danemarca vreme de şase ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici