Daniel Craig şi Bill Murray, într-un film istoric regizat de George Clooney

Actorii Daniel Craig şi Bill Murray vor juca în drama cu accente istorice "The Monuments Men", ce va fi regizată de George Clooney.

138 afișări
Imaginea articolului Daniel Craig şi Bill Murray, într-un film istoric regizat de George Clooney

Daniel Craig (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

George Clooney va juca şi el în acest film, care beneficiază de o distribuţie de excepţie. Pe lângă Craig şi Murray, starul american îi va avea drept colegi de afiş pe Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin şi Hugh Bonneville, informează site-ul revistei New Musical Express.

Actorul american a achiziţionat drepturile de ecranizare a romanului "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert Edsel, care prezintă acţiunile şi eforturile depuse de guvernul american pentru a recupera operele de artă furate de nazişti în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

George Clooney, care a regizat "The Ides of March", în care a şi jucat, va fi atât regizor, cât şi protagonist în "The Monuments Men". Totodată, actorul american va scrie scenariul pentru acest film, alături de Grant Heslov, cu care a colaborat deja la "The Ides of March", "Noapte bună şi noroc/ Good Night and Good Luck" şi "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats".

Potrivit presei americane, noul film - despre aventurile unor istorici de artă, experţi şi curatori, care operau adeseori neînarmaţi în spatele liniilor inamice, în căutarea operelor de artă furate de nazişti, cu scopul de a împiedica distrugerea patrimoniului cultural din Europa - va dispune de un buget mult mai mare, în comparaţie cu precedentele proiecte regizate de George Clooney.

Potrivit site-ului Deadline.com, filmările vor debuta în Europa, în martie 2013.

"The Monuments Men" va fi cel de-al patrulea film regizat de George Clooney. El a primit o nominalizare la Oscar pentru debutul său regizoral "Good Night And Good Luck" (2005) şi a regizat ulterior "Leatherheads" (2008) şi "The Ides Of March" (2011).

George Clooney va putea fi văzut pe marile ecrane în thrillerul SF "Gravity", o dramă despre aventurile unor astronauţi care încearcă să supravieţuiască pe o staţie spaţială avariată. Filmul o are în distribuţie şi pe Sandra Bullock şi va fi lansat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici