Video Descoperire importantă în apropierea României. Noile date revoluţioneză teoriile de până acum despre Homo sapiens

  • Dovezi ale sosirii Homo sapiens în Europa au fost găsite în apropierea ţării noastre
  • O serie de fosile care schimbă istoria au fost descoperite în Bulgaria
  • Fosilele sunt mai vechi de 45.000 de ani, termen estimat până acum pentru apariţia Homo sapiens în Europa
10868 afișări

Fragmente de oase descoperite în Bulgaria împing istoria omului modern pe continent cu câteva mii de ani în urmă. 

S-a estimat că fosilele găsite în peştera Bacho Kiro au o vechime de peste 45.000 de ani. Asta înseamnă că provin din perioada în care se considera până acum că Homo sapiensa ajuns pe continent.

Cercetătorii au descoperit că unele obiecte din peşteră datează chiar şi de 47.000 de ani.

Multe dintre aceste obiecte, lame de piatră, mărgele din fildeş de mamut şi coliere din dinţi de urs seamănă izbitor cu artefactele rămase de la oamenii de Neanderthal, predecesorii Homo sapiens în Europa. Iar aceasta este o dovadă a convieţuirii şi interacţiunii dintre cele două specii vreme de mii de ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici