- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (22.06.2016, 11:20)
- Andreea Diocheteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Finding Dory" va afecta viaţa marină. Explicaţia cercetătorilor - VIDEO
Acvariştii nu au crescut până acum specia peşte-chirurg în captivitate, iar unii dintre ei se tem că filmul "Finding Dory/ În căutarea lui Dory" ar putea duce la colectarea crescută a acestora din habitatul lor natural, potrivit National Geographic.
Urmărește
3771 afișări
Filmul "Finding Dory" va afecta viaţa marină. Explicaţia cercetătorilor - VIDEO (Imagine: imdb)
Aproximativ 300 de specii de peşti sau 17% din speciile marine de acvariu au fost crescute în captivitate, potrivit revistei Coral, care publică anual o listă a speciilor de peşti marini crescuţi în captivitate. Doar 6% dintre acestea sunt disponibile comercial şi chiar şi mai puţine sunt clasificate ca "disponibile în mod obişnuit".
Acvicultorii speră să scadă din presiunea pusă pe anumite specii populare de peşte. De exemplu, cererea pentru peştii-clovn a explodat după ce a fost lansat filmul "Finding Nemo/ În căutarea lui Nemo", în anul 2003. Timp de mai multe decenii, crescătorii au avut posibilitatea să cultive mai multe specii de peşte-clovn în captivitate, iar acest fapt a scăzut presiunea pusă pe populaţia sălbatică de peşti-clovn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
UE pregăteşte interzicerea fumatului pe terase şi plaje. Regulile vizează şi ţigările electronice
-
TikTok spune că a destructurat conturile false de pe platformă, la reuniunea Comisiei Europene
-
Ilie Bolojan: Îi rugăm pe alegătorii noştri să o voteze pe Elena Lasconi
Acum, preocuparea principală gravitează în jurul speciei peşte-chirurg - peştele Dory, căruia îi dă voce simpatica Ellen DeGeneres, în sequel-ul "Finding Dory". Majoritatea cercetătorilor se tem că filmul va provoca o creştere alarmantă a cererii pentru specia chirurg-regal, pe care stocul curent, fiind insuficient, nu o poate îndeplini.
Această specie de peşte - chirurg-regal - nu poate fi sustrasă din habitatul natural într-un mod corespunzător. Unii colectori distrug coralul încercând să prindă un astfel de animăluţ şi nu există nici alternative crescute în captivitate.
În timp ce din ce în ce mai multe specii sunt crescute cu succes în captivitate, unii cercetătorii şi pasionaţi se întreabă dacă are sens ca industria să facă tranziţia la un model crescut complet în captivitate.
Andrew Rhyne, biolog marin la Universitatea Roger Williams din Rhode Island, care studiază comerţul maritim, spune că nu. Cercetarea sa a subliniat valoarea economică şi ecologică a pescuitului din mediul sălbatic desfăşurat în mod crespunzător. În timp ce comerţul maritim poate pune în pericol ecosistemele de corali, poate fi, de asemenea, şi o parte din soluţie.
"Este despre a motiva protejarea habitatului natural. Colectarea şi comercializarea peştilor de acvariu este o sursă valoroasă de venit pentru comunităţile de pe coastă. Asta în schimb încurajează comunităţile să protejeze ecosistemele de corali, pentru că întreţinerea oamenilor depinde de ele. Pe scurt, o zonă de pescuit bine gestionată creează valoare, iar acea valoarea creează cauza de protejat", a declarat Andrew Rhyne.
Citeşte şi: Luna de căpşună a apărut recent pe cer - VIDEO
Citeşte şi: Concertul Queen şi Adam Lambert de la Bucureşti: Rock-ul care uneşte. Freddie Mercury, dincolo de stele - GALERIE FOTO & VIDEO
Citeşte şi: Twitter a achiziţionat Magic Pony pentru a îmbunătăţi calitatea video pentru transmisii live
Citeşte şi: Scandal după moartea megastarului Michael Jackson: Materiale pornografice descoperite de poliţie
Citeşte şi: O şuviţă de păr a lui David Bowie, tăiată de perucherul de la Muzeul Figurilor de Ceară, în licitaţie
Citește pe alephnews.ro: 7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez vorbeşte despre curaj în noul său film: „Este o mărturie a rezistenţei şi a spiritului uman, o celebrare a visătorilor”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Cât costă 3 nopți de cazare, de Revelion, în complexul Andreei Esca. Știrista Pro TV are un resort de vis în Porumbacu de Sus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe